Φωτιά στον Έβρο
INTIME NEWS/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ
Πυρκαγιές: Ενεργά μέτωπα και σε Πάρνηθα και Βοιωτία

Μαίνεται για 11η ημέρα η πυρκαγιά στον Έβρο με αναζωπυρώσεις στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρεις Βρύσες, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στα οικιστικά κομμάτια ή να χρειάστηκε να σταλεί μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών για εκκενώσεις.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς, όπου και εκεί, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί και να μην περάσει τον οδικό άξονα, από όπου εκτείνεται ένας δρυμός πλούσιος σε βλάστηση.

Εκτός από τον Έβρο, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στη Ροδόπη στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη.

Αν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις το τελευταίο 24ώρο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 27 νέες δασικές πυρκαγιές κατάφεραν τις περισσότερες από αυτές να τις αντιμετωπίσουν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Συνολικά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν ή και βρίσκονται αντιμέτωπες με 74 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, με τις σημαντικότερες εξ αυτών να είναι σε Έβρο, Ροδόπη, Πάρνηθα και Βοιωτία.

Στην Πάρνηθα, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές εστίες φωτιάς, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, ενώ στη Βοιωτία αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι, χωρίς όμως αυτές να είναι με ιδιαίτερη ένταση.

Ενεργές εστίες αντιμετωπίζονται και στην Άνδρο οπού προχθές ξέσπασε δασική πυρκαγιά.

Στον Έβρο, συνδρομή παρέχουν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα η Κύπρος με δύο αεροσκάφη, η Τσεχία με 16 πυροσβέστες και 3 οχήματα, η Σλοβακία με 39 πυροσβέστες και 8 οχήματα, η Σερβία με 28 πυροσβέστες καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας η Αλβανία με 46 πυροσβέστες και 5 οχήματα, ενώ στη Ροδόπη συνδρομή παρέχουν 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Βουλγαρία.

Συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Για σήμερα παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

babiniotis
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης επισημαίνει τα «μαργαριτάρια» της τηλεόρασης που «βγάζουν μάτι» και εξηγεί ποια πασίγνωστη έκφραση είναι λάθος
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
panellinies-panelladikes2019-epal3.jpg
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
Δύο «υποτιμημένες» σχολές με μεγάλες προοπτικές καριέρας – Οι επιλογές που λίγοι υποψήφιοι εξετάζουν
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
πανελλαδικές
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά
Σπουδές για όσους σκέφτονται «έξω από το κουτί»: Τα τμήματα που συνδυάζουν design, φαντασία και τεχνολογία αιχμής
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά
επιγραφη
Ελληνική επιγραφή στο Αφγανιστάν αποκαλύπτει το αποτύπωμα του ελληνισμού στην Κανταχάρ
Το ποιητικό μήνυμα του Σοφύτου από τον 2ο αιώνα π.Χ. φωτίζει την εξάπλωση της ελληνικής γλώσσας και παιδείας στην Κεντρική Ασία
Ελληνική επιγραφή στο Αφγανιστάν αποκαλύπτει το αποτύπωμα του ελληνισμού στην Κανταχάρ