ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ
Το νέο επεισόδιο οπαδικής βίας, αυτή τη φορά στη Νέα Ιωνία, αναδεικνύει ξανά τις διαστάσεις του προβλήματος. Δύο 14χρονοι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και ληστείας, από οπαδούς υποτίθεται της ίδια ομάδας. Τρεις νεαροί συνελήφθησαν, εκ των οποίων οι δύο είναι ανήλικοι.

Επι 7 ημέρες δυο ανήλικοι, 14 και 16 ετών, και ένας 19χρονος, συνομιλούσαν στο Instagram με δυο 14χρονα παιδιά, παριστάνοντας τους οπαδούς της ίδιας ομάδας. Μετά από ώρες συνομιλιών κατάφεραν να πείσουν τους μαθητές Γυμνασίου να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν για την ομάδα που υποστηρίζουν. Το ραντεβού δόθηκε στο σταθμό του ΗΣΑΠ της Ν. Ιωνίας.

Στο σημείο συνάντησης οι τρεις δράστες παρέσυραν τα δύο 14χρονα παιδιά σε κοντινό σχολικό συγκρότημα και μαζί με άλλους οπαδούς που βρίσκονταν ήδη στο σημείο, τους ξυλοκόπησαν, τους λήστεψαν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Οι δύο ανήλικοι κατάφεραν να ειδοποιήσουν την αστυνομία και μεταφέρθηκαν στο Παίδων Αγία Σοφία όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο.

Όπως προκύπτει από την δικογραφία που δημοσιεύει το newsit.gr το άγριο συμβάν με φόντο οπαδικά κίνητρα ξεδιπλώθηκε ως εξής: «Στις 16:30 ώρα της 23-08-2023, εντός του προαύλιου Λυκείου στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, έλαβε χώρα περιστατικό ληστείας με σωματική βία, από 8-9 δράστες, σε βάρος των ανήλικων 14 ετών. Στο σημείο κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ και οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν συνοδεία των γονέων τους.

 

Από τη συλλογή του προανακριτικού υλικού προέκυψε ότι οι δυο 15χρονοι, είναι φίλαθλοι ομάδας και εδώ και μία εβδομάδα περίπου συνομιλούσαν στην εφαρμογή «Instagram» με άτομα από την περιοχή της Νέας Ιωνίας. Τα άτομα αυτά, τους παρουσιάστηκαν ως οπαδοί της ομάδας των δυο 14χρονων, ενώ στην πραγματικότητα όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δράστες είναι οπαδοί άλλης ομάδας και τους πρότειναν να συναντηθούν την 23-08-2023 στη Νέα Ιωνία, έχοντας πεισθεί από τα λεγόμενα τους αποφάσισαν να πάνε στη συνάντηση και απογευματινές ώρες της 23-08-2023 αφίχθησαν στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας όπου τους ανέμεναν δύο άτομα και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν. Εν συνεχεία, όλοι μαζί μετέβηκαν στο Λύκειο όπου εμφανίστηκαν άλλα 7 περίπου άτομα. Εκεί ρώτησαν τους ανηλίκους τι ομάδα υποστηρίζουν και ακολούθως ξεκίνησαν να τους χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και το σώμα, γνωρίζοντας πως είναι οπαδοί της ομάδας τους.

Ταυτόχρονα, οι δράστες αφαίρεσαν από την κατοχή του ενός ένα κινητό τηλέφωνο, μάρκας VIVO, χρώματος μπλε, με διάφανη θήκη και ένα ρολόι χειρός μάρκας CASIO. Κατόπιν οι παθόντες αποχώρησαν μόνοι τους από το σημείο, επέστρεψαν στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις από τους προστρέξαντες αστυνομικούς, στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκαν στη συμβολή της οδού Καχραμάνου με την οδό Σουλίου στη Νέα Ιωνία τρία άτομα που προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά των δραστών, τα οποία προσήχθησαν στο Τ.Α. Νέας Ιωνίας. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για δυο 14χρονους και έναν 19χρονο οι οποίοι αποδέχτηκαν στους αστυνομικούς τη συμμετοχή τους στο περιστατικό. 

Κατόπιν των ανωτέρω, αστυνομικοί της επιληφθείσας Υπηρεσίας επέδειξαν στους ανήλικους φωτογραφίες των προσαγόμενων ατόμων από τις εφαρμογές της Δ.Ε.Ε./Διαχείριση Ευρετηρίων, καθώς και Ταυτότητες Ελλήνων Πολιτών, όπου οι ανήλικοι αναγνώρισαν  ανεπιφύλακτα τους δράστες.  

Τέλος, αστυνομικοί της επιληφθείσας Υπηρεσίας μετέβησαν στο σημείο όπου οι δράστες είχαν απορρίψει-αποκρύψει προσωρινά το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο  το οποίο αφού εντοπίστηκε σε πρασιά που βρίσκεται πλησίον του 2ουΛυκείου, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, κατασχέθηκε και αποδόθηκε νομότυπα στον πατέρα του ανηλίκου». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναικοκτονία στο Μενίδι
Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι: Απίστευτο το μένος του 50χρονου - Τη μαχαίρωσε 17 φορές
Μενίδι: Σήμερα στον εισαγγελέα ο γυναικοκτόνος - Δηλώνει αμετανόητος
Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι: Απίστευτο το μένος του 50χρονου - Τη μαχαίρωσε 17 φορές