μετρο πειραιάς 2022
Κλειστοί προσωρινά οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»

Έκλεισαν προσωρινά, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί του Μετρό "Σύνταγμα" και "Πανεπιστήμιο", λόγω της επίσκεψης του Ινδού Πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έφτασε πριν από λίγο στην Αθήνα, και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από μέλη της ινδικής κοινότητας.

Η σημερινή επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι στην Ελλάδα, καθώς και οι επαφές του στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Έλληνα ομόλογο του, Κυριάκο Μητσοτάκη αντικατοπτρίζει τη στόχευση του Μεγάρου Μαξίμου αφενός να θέσει σε τροχιά αναβάθμισης και στρατηγικής συνεργασίας τις σχέσεις της Ελλάδος με την Ινδία, ήτοι την 5η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, καθώς και πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο με πληθυσμό 1,4 δισ. και αφετέρου να αναδείξει τη χώρα μας σε πύλη της Ινδίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.

Η επίσκεψη είναι ιστορική, καθώς είναι η πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, από το 1983, όταν επισκέφθηκε τη χώρα μας η Ίντιρα Γκάντι. Τα ίδια πρόσωπα επισημαίνουν πως η έλευση Μόντι είναι ένα ορόσημο, που σηματοδοτεί τη βούληση και των δύο πλευρών να επανεκκινήσουν, να διευρύνουν τις ελληνο-ινδικές σχέσεις, αλλά και να εδραιώσουν την οικονομική συνεργασία στο ανώτατο επίπεδο.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Σχολές με λίγα μόρια που «κοιτούν» στο μέλλον
Πέρα από τις παραδοσιακές σχολές, νέα τμήματα και κατευθύνσεις δίνουν ευελιξία και επαγγελματικές προοπτικές στους υποψηφίους
Πανελλήνιες 2026: Σχολές με λίγα μόρια που «κοιτούν» στο μέλλον
parents_teachers_hate_11.jpg
Η σιωπηλή πίεση της ευθύνης: ο ρόλος του διευθυντή σχολικής μονάδας στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα
Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να προχωρήσει όταν λειτουργεί με όρους εσωτερικών αντιπαραθέσεων και αποσπασματικών συμμαχιών.
Η σιωπηλή πίεση της ευθύνης: ο ρόλος του διευθυντή σχολικής μονάδας στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα
Πανελλαδικές
Πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική των ΓΕΛ
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική των ΓΕΛ