παιδί παραλία
Πρέπει να τα προσέχουμε κάθε φορά

Η αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού είναι να πηγαίνουμε στην παραλία και να κολυμπάμε, όμως πολλές φορές η θάλασσα δεν είναι καθαρή και θα πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε αυτό.

Ένα από τα πιο προφανή σημάδια που δείχνει ότι μια παραλία δεν είναι κατάλληλη για κολύμπι, είναι όταν επιπλέουν σκουπίδια. Πλαστικές σακούλες, αλουμινένια κουτάκια διαφοροποιούν τα φυσικά χαρακτηριστικά της, μολύνοντας τα καθαρά νερά.

Είναι σημαντικό επίσης σε μια θάλασσα, να παρατηρείς τα ψάρια καθώς τα περισσότερα φεύγουν όταν τα νερά δεν είναι καθαρά. Μάλιστα, όταν μαζεύει πολλές μέδουσες, σημαίνει ότι υπάρχει οργανική ρύπανση (όπως αστικά απόβλητα), καθώς τους εξασφαλίζει τα συστατικά που χρειάζονται για να επιβιώσουν.

Ένα ακόμη σημάδι είναι όταν το νερό έχεις φυσαλίδες. Στην περίπτωση που υπάρχουν φυσαλίδες ή το νερό αφρίζει, αυτό δείχνει ότι υπάρχει κοντά στην παραλία, οικισμός που δεν διαθέτει αποχετευτικό δίκτυο αλλά βόθρους. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο η θάλασσα να έχει φυσαλίδες, επειδή από κάπου αναβλύζει γλυκό νερό.

Όταν η θάλασσα μυρίζει άσχημα, «φωνάζει» ότι δεν είναι καθαρή. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως για τη δυσάρεστη μυρωδιά ευθύνονται πολλοί μη μολυσματικοί παράγοντες.

Τα νερά θεωρούνται επικίνδυνα όταν η επιφάνειά της θάλασσας ιριδίζει. Αυτό σημαίνει ότι είναι γεμάτη απόβλητα βόθρων, πετρέλαιο, πίσσες, λάδια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά