peripoliko astinomia perama
Αστυνομικός χειροδίκησε σε βάρος γυναίκας δικηγόρου – Την έσπρωξε με βία

Θύμα κακοποίησης ενός αξιωματικού της αστυνομίας έπεσε μια γυναίκα δικηγόρος και σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός χειροδίκησε εις βάρος της.

Σύμφωνα με την επιστολή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Νίκου Λογοθέτη, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νότη Μηταράκη, η συνάδερφός τους δέχθηκε σκληρή και βίαιη αντιμετώπιση από αξιωματικό στο αστυνομικό τμήμα του Πύργου όταν πήγε να υποστηρίξει νομικά στενό συγγενικό της πρόσωπο.

Τα λεγόμενά της, όπως αναφέρει η επιστολή, υποστήριξε και με φωτογραφίες που αποτυπώνουν εμφανή σημάδια κακοποίησης. Στο πλευρό της βρίσκεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου που καλεί τους αρμόδιους στην απόδοση της δικαιοσύνης.

Η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

«Την 18-7-2023 περιήλθε σε γνώση μας προφορική καταγγελία δικηγόρου - μέλους μας, ότι κατά την επίσκεψη της στο Α.Τ Πύργου Μονοφατσίου Ηρακλείου προκειμένου να υποστηρίξει νομικά ως συνήγορος στενό συγγενικό της πρόσωπο, που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, έγινε δέκτης ιδιαίτερα σκληρής και βίαιης αντιμετώπισης από τον εκεί αξιωματικό υπηρεσίας ο οποίος, σύμφωνα με όσα μας καταγγέλθηκαν, χειροδίκησε σε βάρος της και την απώθησε βίαια προσπαθώντας μάλιστα να την εκδιώξει από το Αστυνομικό Τμήμα. Η καταγγέλλουσα συνάδελφος έθεσε υπόψη μας φωτογραφίες με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης σε βάρος της, ενώ σήμερα υπέβαλε και έγκληση κατά του αστυνομικού οργάνου.

Το συγκεκριμένο αναφερόμενο περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος δικηγόρου κατά την άσκηση των καθηκόντων του δεν συνάδει με την αποστολή της αστυνομίας, προσβάλει το δικηγορικό λειτούργημα, πλήττει το θεσμικό ρόλο του συνηγόρου σε μια ευνομούμενη κοινωνία και περιστέλλει το Κράτος Δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένος να προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο το λειτούργημα του δικηγόρου και τον θεσμικό του ρόλο, καλώντας την Πολιτεία και τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα αλλά και την Δικαιοσύνη να διερευνήσουν άμεσα και σε βάθος το παραπάνω περιστατικό για την ύπαρξη τυχόν πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των εμπλεκόμενων αστυνομικών οργάνων και να τις αποδώσουν όπως ο νόμος ορίζει».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλημμύρες στο Αφγανιστάν
Σοβαρές πλημμύρες και κατολισθήσεις πλήττουν το Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 17 νεκροί
Πλημμύρες, κατολισθήσεις και ακραία καιρικά φαινόμενα στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 17 νεκροί
Σοβαρές πλημμύρες και κατολισθήσεις πλήττουν το Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 17 νεκροί
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου
«Αγνοούνται οι καλλιτέχνες του αύριο»: Απόφοιτοι καλλιτεχνικών σχολείων εκτός πανεπιστημίου
Γονείς και μαθητές καταγγέλλουν απαξίωση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης
«Αγνοούνται οι καλλιτέχνες του αύριο»: Απόφοιτοι καλλιτεχνικών σχολείων εκτός πανεπιστημίου
Βραβείο στο περιοδικό Όνειρα Ψυχών
Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου: Βράβευση του διασχολικού μαθητικού περιοδικού «Όνειρα Ψυχών»
Βράβευση του διασχολικού μαθητικού περιοδικού «Όνειρα Ψυχών» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου: Βράβευση του διασχολικού μαθητικού περιοδικού «Όνειρα Ψυχών»