Ακολουθήστε τα βήματα για τις πιο νόστιμες μπριζόλες

Οι χοιρινές μπριζόλες αν μαγειρευτούν σωστά στο τηγάνι, αποκτούν μια τέλεια κρούστα, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ζουμερές και απολαυστικές εσωτερικά. Τα μυστικά της νοστιμιάς τους κρύβονται σε ένα γρήγορο μαρινάρισμα πριν το μαγείρεμα, που θα βοηθήσει το κρέας να μαλακώσει.

Ξεκινήστε ζητώντας από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει χοντρές μπριζόλες, που θα καταφέρουν να μείνουν πιο ζουμερές στο τηγάνι. Στον πάγκο της κουζίνας τώρα, αντί να χτυπήσετε τις μπριζόλες με σφυρί κρέατος, προτιμήστε να τις τρυπήσετε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, ώστε και πιο τρυφερό να γίνει το κρέας και να βοηθήσετε τη μαρινάδα να εισχωρήσει μέχρι μέσα.

Για το μαρινάρισμα

  • Ανακατέψτε καλά 3 φλιτζάνια νερό με ½ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
  • Βυθίστε μέσα 2-4 μπριζόλες και βάλτε τις στο ψυγείο να μαριναριστούν, από 30 λεπτά έως και 8 ώρες, ανάλογα πόσο χρόνο έχετε διαθέσιμο μέχρι το ψήσιμο τους.

Όταν θέλετε να τις μαγειρέψετε, τις βγάζετε από τη μαρινάδα, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε σε μαντεμένιο τηγάνι, που έχετε ζεστάνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.

Τις ψήνετε από 1 λεπτό σε κάθε πλευρά να κάνουν κρούστα και να αρχίσουν να βγάζουν το λίπος τους στο τηγάνι. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά γυρνώντας τις μπριζόλες τακτικά.

Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα 2 κουτ. σούπας βούτυρο, μερικά κλαράκια θυμάρι φρέσκο και 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες.

Ανακατεύετε και με κουτάλι παίρνετε κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο και τις ρίχνετε πάνω στις μπριζόλες. Τις αναποδογυρίζετε και επαναλαμβάνετε. Τις αφήνετε στο τηγάνι για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια τις σερβίρετε, συνοδεύοντας με sauce από το τηγάνι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber