pc υπολογιστής, φορητός
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νέα απόπειρα απάτης με δήθεν αποστολέα του email τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός ακόμα ψευδεπίγραφου ηλεκτρονικού μηνύματος, που διακινείται ως επιστολή του διευθυντή της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπογραμμίζοντας ότι όσοι πολίτες το έχουν δεχθεί δεν θα πρέπει να το λάβουν υπ'όψιν τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου, «συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα με τη χρήση στοιχείων του διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικού Διευθυντή Βασίλειου Παπακώστα».

Το ψεύτικο μήνυμα

Για μία ακόμα φορά, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τέτοιου είδους αδικήματα επιφέρουν ποινή φυλάκισης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν τα λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Europol και εντύπωμα στρογγυλής σφραγίδας με δήθεν υπογραφή του διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, το παρακάτω κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή σφραγίδα με επιγραφή «EUROPOL και υπογραφή «Υπολοχαγός Eleni Skyla» είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

ψεύτικο έγγραφο

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βλαντίμιρ Πούτιν
Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία
Πούτιν: «Η Ρωσία έτοιμη για συμβιβασμούς για την Ουκρανία – αν το ίδιο κάνει το Κίεβο»
Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία
Αεροσκάφος στη Γερμανία
Συναγερμός στη Φρανκφούρτη: Κατέρρευσε το σύστημα προσγείωσης Boeing 787 – Τραυματισμοί στο αεροδρόμιο (Video)
Γερμανία: Αεροσκάφος της Lufthansa «κατέρρευσε» πριν την απογείωση - Δείτε βίντεο
Συναγερμός στη Φρανκφούρτη: Κατέρρευσε το σύστημα προσγείωσης Boeing 787 – Τραυματισμοί στο αεροδρόμιο (Video)