Ταραχές στη Γαλλία: Εξαπλώνονται τα επεισόδια - Δύο νεκροί
Ο νεαρός διαδηλωτής έπεσε από ταράτσα κτιρίου κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων - Στους δύο οι νεκροί από τις βίαιες συγκρούσεις

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, που μαίνονται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στη Γαλλία.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα, νεαρός άνδρας που πήδηξε από κτίριο όταν όροφος σούπερ μάρκετ «χτυπήθηκε» κατά τη διάρκεια των ταραχών χθες το βράδυ, πέθανε, πέφτοντας από ύψος 5 μέτρων.

Εκτός από το 19χρονο, ακόμη ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στη Γουιάνα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πρωτεύουσα, Καγιέν, σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία, με έναν 50χρονο να δέχεται αδέσποτη σφαίρα ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του και να χάνει τη ζωή του.

Οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί σε πολλές πόλεις της χώρας και όχι μόνο, καθώς διαμαρτυρίες και επεισόδια σημειώθηκαν και σε αποικίες.

Οι αρχές πολλών μεγάλων πόλεων, όπως η Μασσαλία, η Λυών, το Μπορντό, το Μονπελιέ και η Τουλούζη, απαγόρευσαν όλες τις διαδηλώσεις στα κέντρα των πόλεων την Παρασκευή. Οι απαγορεύσεις αυτές έρχονται ενώ τα καλέσματα για συγκεντρώσεις στις 8 το βράδυ της Παρασκευής σε 18 μεγάλες πόλεις «κατά του ρατσισμού, της εγκληματικότητας και της αστυνομικής βίας» έχουν αναμεταδοθεί ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες δύο ημέρες.

Υπενθυμίζεται επίσης πως νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατεβάζει τεθωρακισμένα στο Παρίσι μετά από τις ταραχές που συγκλονίζουν τη Γαλλία μετά την ψυχρή εκτέλεση του 17χρονου Ναέλ από σφαίρα αστυνομικού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα