κιβωτός
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Τι υποστηρίζεται από την πλευρά του πατέρα Αντώνιου για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου»

Ύποπτοι είναι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Γεωργαντή για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου», της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και έχουν κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές να λογοδοτήσουν για όσα τους καταλογίζονται.

Το αδίκημα της απιστίας αφορά αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που συνδέεται με την αγορά και την ανακαίνιση από το ζευγάρι ακίνητου στην Πωγωνιανή, καθώς και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Τι υποστήριξαν

Κύκλοι του πατέρα Αντωνίου απάντησαν μέσω του ΣΚΑΪ ότι «για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης έχουν ήδη δοθεί απαντήσεις σχετικά για την αγορά και την βελτιστοποίηση του ακινήτου στην Ήπειρο (Άνω Ραβένια), η οποία αγορά έγινε το 2016 μετά από πώληση μίας ημιτελούς οικίας στη Λούτσα το 2010 και η βελτιοποίηση έγινε από την Κιβωτό μιας και το ζευγάρι θα παραχωρούσε το ακίνητο στην οργάνωση για τις ανάγκες των παιδιών στην Ήπειρο, όπου το χρησιδάνειο έγινε το 2017. Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν κατοικήθηκε ποτέ από το ζεύγος, αλλά από την πρώτη στιγμή το χρησιμοποιεί η Κιβωτός, ακόμα και τώρα».

Το αδίκημα της υπεξαίρεσης αφορά ποσό 467.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και λεφτά, τα κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

«Τα χρήματα που παραδόθηκαν εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά στη δομή της Κιβωτού και παραδόθηκαν από την ίδια την Πρεσβυτέρα. Τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της Κιβωτού κανονικά. Όταν ήρθε η οικονομική αστυνομία, δεν είχε αναλάβει ακόμα η προσωρινή διοίκηση, για να παραδοθεί το ποσό σε αυτούς. Άλλωστε υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στην τράπεζα για να κατατεθούν μέσα στον λογαριασμό της οργάνωσης.

Το κτίριο είναι αχανές (7.000 τετραγωνικά). Ήταν ακατόρθωτο να βρεθούν εάν η ίδια δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει. Και για ποιον λόγο άλλωστε να μην συμβεί αυτό; Αφού ήδη ήταν περασμένα στα ταμεία της Κιβωτού. Οπότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος», σχολίασαν κύκλοι του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας στον ΣΚΑΪ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγκίστρι
Πλημμύρισε σχολείο στο Αγκίστρι - Η θάλασσα «μπήκε» στις προκάτ αίθουσες (εικόνες)
Το σχολείο δεν έκλεισε αλλά αποφάσισε την... πραγματοποίηση εκπαιδευτικού περιπάτου αντί μαθημάτων
Πλημμύρισε σχολείο στο Αγκίστρι - Η θάλασσα «μπήκε» στις προκάτ αίθουσες (εικόνες)
ethniki_odos.jpg
παρεμβάσεις στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών–Θηβών - Χωρίς διόδια ο νέος δρόμος
Οι παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τη μείωση του χρόνου μετακίνησης και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής...
παρεμβάσεις στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών–Θηβών - Χωρίς διόδια ο νέος δρόμος
Νηπιαγωγείο
Μυτιλήνη: «Παθαίνει κρίσεις και ουρλιάζει στα παιδιά» – Σοκάρουν οι καταγγελίες για νηπιαγωγό
Τρόμος σε νηπιαγωγείο της Μυτιλήνης - Η εκπαιδευτικός παραμένει στη θέση της παρά τις 30 αναφορές, τι απαντά ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας
Μυτιλήνη: «Παθαίνει κρίσεις και ουρλιάζει στα παιδιά» – Σοκάρουν οι καταγγελίες για νηπιαγωγό