police
Συνελήφθη ένας εφοριακός και ο συνεργός του για απάτες

Συνελήφθη ένας εφοριακός με την κατηγορία ότι υποσχόταν μείωση χρεών σε ιδιώτες, με πληρωμή, επικαλούμενος διασυνδέσεις.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 64χρονο υπάλληλο στη ΔΟΥ – Φορολογίας Ανωνύμων Εταιριών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψή του έγινε μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Είχε προηγηθεί καταγγελία από ιδιώτη, στη συνέχεια της οποίας προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα κι όταν αυτά παραδόθηκαν στον εφοριακό επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Συνελήφθη και συνεργός του

Μαζί του συνελήφθη κι ένας ιδιώτης, κατά πληροφορίες ιδιοκτήτης καταστήματος καφέ. Ο ίδιος φέρεται ως συνεργός του εφοριακού και το πρόσωπο που δήθεν είχε τις κατάλληλες διασυνδέσεις προκειμένου να μειωθούν τα χρέη των ιδιωτών που απευθύνονταν σε εκείνους.

Και οι δύο παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, στο Τριμελές Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούνται για εμπορία επιρροής από κοινού και οργάνωση για την τέλεση πλημμελήματος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η φερόμενη δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022 ενώ υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες σε βάρος τους που αναμένεται να συσχετιστούν με την παραπάνω υπόθεση. Η δικογραφία τούς αποδίδει ότι τα παράνομα ωφελήματά τους, ανάλογα με την περίπτωση, κυμαίνονταν από 2.500 έως 7.000 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Δημοσκόπηση MRB: Οι 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης – Πού κερδίζει το “κόμμα Καρυστιανού”
Δημοσκόπηση MRB: Το 70% των πολιτών βλέπει κρίση και αβεβαιότητα, ενώ νέα πολιτικά σχήματα κερδίζουν έδαφος στην πρόθεση ψήφου
Δημοσκόπηση MRB: Οι 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης – Πού κερδίζει το “κόμμα Καρυστιανού”
Σοφία Ζαχαράκη
Βουλή: Συζήτηση για κενά στα σχολεία, παράλληλη στήριξη και κιτ ρομποτικής τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025
Η Βουλή ανοίγει τη Δευτέρα τη συζήτηση για τα κενά στα σχολεία, την παράλληλη στήριξη, τα κιτ ρομποτικής και τις φοιτητικές υποδομές, με επτά...
Βουλή: Συζήτηση για κενά στα σχολεία, παράλληλη στήριξη και κιτ ρομποτικής τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025