μυλοκόπη
Το κρυμμένο μυστικό της περιοχής

Η παραλία Μυλοκοπή ήταν κάποτε ένα καλά κρυμμένο μυστικό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου.

Και μπορεί σήμερα να είναι αρκετά γνωστή και στους Αθηναίους, αλλά η δύσκολη πρόσβαση την κρατά ακόμα ως μια επιλογή για λίγους.

Μόλις 100 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, η παραλία προσφέρει ένα πανέμορφο θέαμα, το μόνο πρόβλημα είναι η πρόσβαση καθώς πρέπει να περπατήσει κάποιος σχεδόν δύο χιλιόμετρα για να φτάσει ή να έχει αυτοκίνητο 4χ4.

Η παραλία Μυλοκοπή είναι στην πραγματικότητα δύο παραλίες και πιθανότατα δημιούργημα κάποιου σεισμού της αρχαιότητας, σε μία ούτως ή άλλως σεισμογενή περιοχή

Η Μικρή Μυλοκοπή έχει μια πανέμορφη παραλία, αμμώδης με ψιλό χαλικάκι, τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά και ένα καταπράσινο πευκοδάσος που προσφέρει την απαιτούμενη σκιά.

Προσφέρεται για μικρά σκάφη καθώς ο κολπίσκος είναι απάνεμος αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι δε διαθέτει ράμπα σκαφών.

Η Μεγάλη Μυλοκοπή, έχει επίσης τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά, μια μικρή παραλία με ψιλό χαλικάκι και σχιστόπλακες στο μεγαλύτερο μέρος της, ακόμα και μέσα στο βυθό.

Ο πανέμορφος και πλούσιος βυθός

Η παραλία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής για όσους κάνουν ψαρουντούφεκο ή καταδύσεις. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έχει μαζί σας μάσκα. Ο βυθός προσφέρεται για πολύ ωραίες βουτιές. Και είναι ευκαιρία να απολαύσετε όμορφα τοπία.

Στα βράχια και στον βυθό της θάλασσας εδώ ζουν πάρα πολλά κοχύλια και αχινοί. Χαρακτηριστικό δείγμα και αυτό της καθαρότητας των νερών σε αυτή την πλευρά του Κορινθιακού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith1
Πανελλαδικές: Κατάταξη τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών
Τι αλλάζει με απόφαση του υπουργού Παιδείας στην κατάταξη τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές: Κατάταξη τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών