emvoliasmos
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Καθησυχαστικός ο καθηγητής Βασιλακόπουλος για την έκθεση του ΕΟΦ με τα εμβόλια και τις παρενέργειες

«Είναι δύο περιστατικά που πιθανόν να συνδέονται με δυσμενή έκβαση (θάνατο) στα 4,5 εκατομμύρια. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, είχαμε δύο θανάτους και γλιτώσαμε 50.000 θανάτους, άρα είναι σοφή η κίνηση του εμβολιασμού», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Βασιλακόπουλος, σχολιάζοντας τα στοιχεία για τους  θανάτους  εξαιτίας  εικαζόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών από εμβόλια κατά του κορoνοϊού το 2021 και το 2022 που δημοσιοποίησαν στις 24/4 οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Στον ΕΟΦ υπεβλήθηκαν συνολικά αναφορές για 63 θανάτους σχετιζόμενους με τα εμβόλια κατά της covid-19, αλλά και 1.633 ανεπιθύμητες ενέργειες (οι 1.344 σοβαρές) . Από τους 63 θανάτους, οι 49 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, οι 6 της Moderna, οι 3 της AstraZeneca και οι 5 της Janssen. Οι 2 από τις αναφορές αξιολογήθηκαν ότι έχουν πιθανότητα συσχέτισης με τον εμβολιασμό (possible), 1 με το Comirnaty και 1 με το Vaxzevria, 12 από τις αναφορές αυτές αξιολογήθηκαν ότι δεν ήταν πιθανή η συσχέτισή τους με τον εμβολιασμό (unlikely).

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Βασιλακόπουλος, από όλα τα καταγγελλόμενα πιθανόν μόνο δύο να συνδέονται, 11 σίγουρα δεν συνδέονται και τα υπόλοιπα είναι υπό διερεύνση χωρίς επαρκή στοιχεία. «Προφανώς το εμβόλιο έχει παρενέργειες. Το ερώτημα είναι αν το όφελος και η προστασία είναι μεγαλύτερο από τον όποιο κίνδυνο», σημείωσε.

Κατά τον ίδιο, θα γίνει ετήσιο το εμβόλιο του κορονοϊού και θα προσαρμόζεται, όπως αυτό της γρίπης, ενώ οδεύουμε σε εμβόλιο που θα πιάνει όλους τους κορonοϊούς και θα είναι μόνιμο.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλακόπουλος χαρακτήρισε καθοριστική τη χρηματοδότηση της Αμερικανικής κυβέρνησης που «αναμένεται να επιταχύνει πάρα πολύ την παραγωγή των νέων εμβολίων, τόσο των ρινικών που θα εμποδίζουν τη μόλυνση, όσο και του εμβολίου που θα πιάνει όλους τους κορονοϊούς».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, μικρή αύξηση αποτυπώνεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ, όμως δεν χρειάζεται πανικός.

«Έρχεται καλοκαιρία και η συνύπαρξη με τις ιώσεις πρέπει να μας γίνει συνήθεια, χωρίς να ξεχνάμε ειδικά οι ευάλωτες ομάδες, τις καλές συνήθειες που αποκτήσαμε», σημείωσε κάνοντας αναφορά στη χρήση μάσκας.

Όπως είπε, «θα υπάρξουν πάρα πολλές προεκλογικές εκδηλώσεις τώρα που μαζεύουν πολύ κόσμο, πολλές φορές και από πολύ κοντά. Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος, ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ηλικιωμένος ή ανήκει σε ευάλωτη ομάδα να μη φοράει τη μάσκα του».

«Δεν είναι ντροπή να φοράμε τη μάσκα μας. Αντίθετα, προστατεύει», τόνισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο