αυτοκίνητο κινητό gps
Ποιες ώρες θεωρούνται απαγορευμένες για οδήγηση και γιατί

Δύο από τις κυριότερες αιτίες των ατυχημάτων είναι η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση σε κατάσταση μέθης. Ωστόσο, δυσάρεστα οδικά συμβάντα μπορούν να προκληθούν και από άλλους παράγοντες που συχνά οι οδηγοί αγνοούν, όπως η κόπωση και η υπνηλία.

Βάσει των στοιχείων της Τροχαίας περίπου το 1% όλων των ατυχημάτων και το 3% των θανατηφόρων ατυχημάτων οφείλονται στο γεγονός ότι οι οδηγοί αποκοιμήθηκαν ενώ οδηγούσαν.

Απαγορευμένες ώρες

Πρόσφατα, μάλιστα, οργανισμός οδικής ασφάλειας ευρωπαϊκής χώρας έριξε «φως» πάνω στο ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες ώρες να κάθεται κανείς πίσω από το τιμόνι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η υπνηλία κάνει την εμφάνισή της μεταξύ τις 3:00 και 5:00 π.μ. το πρωί και μεταξύ 14:00 και 16:00 μ.μ. νωρίς το απόγευμα.

Μάλιστα, η υπνηλία τις παραπάνω ώρες μπορεί να κάνει την εμφάνισή της ανεξάρτητα από το πόσες ώρες έχει κοιμηθεί ο οδηγός, κι αυτό συμβαίνει λόγω του βιολογικού μας ρολογιού. Επομένως, καλό είναι κατά τις συγκεκριμένες ώρες η οδήγηση να αποφεύγεται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να αποτραπεί η εμφάνιση της υπνηλίας και να διασφαλιστεί η διατήρηση βέλτιστης επαγρύπνησης και προσοχής πίσω από το τιμόνι, κάθε οδηγός πρέπει να κοιμάται καλά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημείο θυμάτων των Τεμπών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έξω από τη Βουλή
Τέμπη: Τρία χρόνια μετά, οι γονείς καλούν σε μαζικό αγώνα για δικαιοσύνη, ασφάλεια και δημόσιο σχολείο
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής ζητά να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα και καταγγέλλει την πολιτική που θυσιάζει ζωές και μόρφωση στο κέρδος
Τέμπη: Τρία χρόνια μετά, οι γονείς καλούν σε μαζικό αγώνα για δικαιοσύνη, ασφάλεια και δημόσιο σχολείο
politikos_mihanikos_2.jpg
Π.Δ. 85/2022: Τριετής εκκρεμότητα και ευθύνη της Πολιτείας για τους Μηχανικούς Γεωτεχνολογίας
Καταγγελία του Συλλόγου Μηχανικών Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος για θεσμική εκκρεμότητα και απαξίωση κλάδων
Π.Δ. 85/2022: Τριετής εκκρεμότητα και ευθύνη της Πολιτείας για τους Μηχανικούς Γεωτεχνολογίας