mathitis_Asperger
Ένας 16χρονος ζωγράφος με σύνδρομο Asperger εκθέτει τα έργα του

Ηταν μόλις πέντε ετών όταν δημιούργησε το πρώτο του έργο. Ο 14χρονος σήμερα Ζαχαρίας Κ., μαθητής στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Σητείας, έχει πλούσια δραστηριότητα όσον αφορά στη ζωγραφική. Έχει σύνδρομο Asperger, γεγονός που δεν εμποδίζει καθόλου να ξετυλίξει το ταλέντο του!

Πρόσφατα συμμετείχε, μετά από την προτροπή των εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Σητείας, στην έκθεση τοπικών καλλιτεχνών που έλαβε χώρα στη περιοχή του Τρυπητού. Οι καθηγητές του σχολείου, σε ανακοίνωσή τους, είχαν αναφέρει «ευχαριστούμε τους διοργανωτές της έκθεσης, που έδωσαν την ευκαιρία στον αγαπημένο μας μαθητή να παρουσιάσει τα έργα ζωγραφικής του, γεγονός που τον χαροποίησε ιδιαίτερα».

Ο Ζαχαρίας είναι αυτοδίδακτος, μονάχα την περσινή χρονιά παρακολούθησε κάποια μαθήματα με τον ζωγράφο, κ. Νίκο Χατζηδάκη, ο οποίος του άφησε το ελεύθερο να δημιουργήσει.

Ειδικεύεται στα κόμικς, όμως, η ζωγραφική του δε μένει εκεί. Κυρίως του αρέσουν οι νεράϊδες από το παιδικό Wings.

mathitis_Asperger

Όπως λέει στο patris.gr η μητέρα του, έκανε τα πρώτα του βήματα στη ζωγραφική σε πολύ μικρή ηλικία, μόλις πέντε με έξι ετών. Το κόμικ του Αρκά του έκανε εντύπωση ενώ το πρώτο του έργο ήταν σε ένα post it, όπου είχε σχεδιάσει ένα ανθρωπάκι με απίστευτη λεπτομέρεια.

Έργα του φιλοξενούνται και στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Σητείας. Τότε, το σχολείο είχε ανακοινώσει πως «μαθητές από το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Σητείας (ΕΕΕΕΚ) συνοδευόμενοι από καθηγήτριά τους, επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Σητείας και χάρισαν στην Παιδιατρική Κλινική τέσσερις πίνακες ζωγραφικής, δημιουργήματα των ίδιων των παιδιών.

Ήταν μια υπέροχη στιγμή, τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ αντέστρεψαν τους ρόλους και από το απόθεμα ψυχής τους μας δίδαξαν πως είναι όμορφο να παίρνεις, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι να δίνεις. Οι υπέροχοι πίνακές τους από σήμερα θα κοσμούν το Νοσοκομείο μας και θα μας θυμίζουν, πως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε αυτά τα υπέροχα παιδιά, που ζητούν μια ίση ευκαιρία για τη ζωή».

«Χαιρόμαστε που είναι ευτυχισμένος και κάνει αυτό που θέλει, να ζωγραφίζει… Αφιερώνει πολλές ώρες στη ζωγραφική, χαλαρώνει, ευχαριστιέται, ο κόσμος του δίνει συγχαρητήρια. Είναι ένα πολύ καλό και λειτουργικό παιδί. Μόλις τελειώσει το σχολείο θα πάει σε ένα εργαστήριο στην Αθήνα και θα συνεχίσει να ζωγραφίζει, αυτό θα κάνει στη ζωή του», αναφέρει η μητέρα του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εξτενσιον
Συναγερμός για τα extensions: Μελέτη εντοπίζει καρκινογόνες και τοξικές ουσίες σε δημοφιλή προϊόντα
Ανάλυση 43 προϊόντων αποκάλυψε 169 χημικές ουσίες – Ενισχύονται οι πιέσεις για αυστηρότερη νομοθεσία στις ΗΠΑ
Συναγερμός για τα extensions: Μελέτη εντοπίζει καρκινογόνες και τοξικές ουσίες σε δημοφιλή προϊόντα
slider gallika geop.jpg
Ενίσχυση Ελληνογαλλικών Συνεργασιών στην Ανώτατη Εκπαίδευση – Επίσκεψη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποτελούμενο από την κα Θάνεια Αναστοπούλου του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και Κινητικότητας, την κα Σοφία Μαυρίκου,...
Ενίσχυση Ελληνογαλλικών Συνεργασιών στην Ανώτατη Εκπαίδευση – Επίσκεψη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γαλλικό Ινστιτούτο
κρητ
Σχέδια αξιοποίησης πανεπιστημιακής περιουσίας στα νησιά - Κατασκεύη φοιτητικών κατοικιών από Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Ιονίου
Tα περιφερειακά νησιωτικά ιδρύματα προχωρούν είτε στην αξιοποίηση ανενεργών ακινήτων είτε στην αγορά νέων εκτάσεων, επιδιώκοντας να αντιμετωπίσουν το...
Σχέδια αξιοποίησης πανεπιστημιακής περιουσίας στα νησιά - Κατασκεύη φοιτητικών κατοικιών από Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Ιονίου
Αναστασία Βελαώρα
Εύοσμος: Η μαθήτρια Λυκείου Αναστασία Βελαώρα στην «κορυφή» της Ευρώπης
Η 16χρονη είναι η μοναδική μαθήτρια δημοσίου σχολείου που κέρδισε το εισιτήριο για τη Διεθνή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων
Εύοσμος: Η μαθήτρια Λυκείου Αναστασία Βελαώρα στην «κορυφή» της Ευρώπης