μεντιουμ
Η 57χρονη «μάγισσα» συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφίες εις βάρος της

Χθες το πρωί (22/03) συνελήφθησαν στην Αθήνα μία 57χρονη και ένας 44χρονος για εκβίαση και απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, όπου εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Επίσης σύμφωνα με το news24/7 ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία επιπλέον άτομα, τα οποία ήταν συνεργοί με τους συλληφθέντες, ηλικίας 42, 33 και 27 ετών.

Η υπόθεση

Η 57χρονη, πριν από 8 χρόνια είχε αποκτήσει επαγγελματική σχέση με δύο γυναίκες, μία 68χρονη μάνα και συνταξιούχο φαρμακοποιό και την 31χρονη κόρη της και δικηγόρο, εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός, αναπτύσσοντας στην πορεία φιλική σχέση μαζί τους.

Από το καλοκαίρι του 2016, η 57χρονη με το πρόσχημα ότι κατέχει «υπερφυσικές ικανότητες» και μπορεί να βρει γαμπρό για την κόρη, εξαπατούσε τις δύο γυναίκες, αποσπώντας τους χρήματα, κοσμήματα, αντικείμενα αξίας καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές, ως αμοιβή της για τις «πνευματικές υπηρεσίες» της.

Ως προς τα «μάγια» που έκανε και την «μέθοδο πρόβλεψης του μέλλοντος» και επίλυσης των προβλημάτων μάνας και κόρης, χρησιμοποιούσε διάφορες τεχνικές όπως δήθεν χειρομαντεία, τήξη μετάλλων, πώληση δήθεν ελαίων και «φυλακτών» με δήθεν υπερφυσικές ιδιότητες, παρουσιάζοντας μάλιστα τον εαυτό της στα θύματά της ως «Αγία».

Σε κάποιες περιπτώσεις όταν οι δύο γυναίκες την αμφισβητούσαν ή καθυστερούσαν τις πληρωμές, εκείνη τις τρομοκρατούσε λέγοντας τους ότι εάν δεν ενέδιδαν, θα τους συνέβαιναν αρνητικά πράγματα όπως ασθένειες, προσωπικές και εργασιακές αποτυχίες κλπ.

Συναυτουργοί στην εξαπάτηση των δύο γυναικών ήταν ο 44χρονος κατηγορούμενος και οι τρεις επιπλέον συνεργοί τους, άπαντες συγγενικά πρόσωπα της 57χρονης κατηγορούμενης.

Τα χρηματικά ποσά καταβάλλονταν τόσο στην ίδια την κατηγορούμενη, όσο και μέσω τραπεζικών εμβασμάτων σε λογαριασμούς τόσο της 57χρονης όσο και των συγκατηγορουμένων της.

Τέλος, αφού τα θύματα αντιλήφθηκαν τη σε βάρος τους εξαπάτηση και αρνήθηκαν να δώσουν και άλλα χρήματα, η 57χρονη από κοινού με τον 44χρονο και την 33χρονη, τις απείλησαν ότι αν δεν τους δώσουν το χρηματικό ποσό των 80.000 ευρώ, θα βλάψουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Το παράνομο οικονομικό όφελος που κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματα τους ξεπερνά τις 120.259 ευρώ. Επίσης, απέσπασαν χρυσαφικά, τιμαλφή και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά