Καφές
Τα έξι λάθη που μπορεί να κάνετε όταν φτιάχνετε καφέ

Όλα γύρω από την ετοιμασία του τέλειου καφέ έχουν να κάνουν με την τεχνική και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Για να μπορέσετε κι εσείς να απολαύσετε ένα υπέροχο φλιτζάνι καφέ στο σπίτι που θα μοιάζει αρκετά με αυτό που δοκιμάζετε σε μια καφετέρια, θα το καταφέρετε αν αποφύγετε τα παρακάτω πολύ συχνά λάθη:

1. Το νερό που χρησιμοποιείτε δεν είναι αρκετά ζεστό

Πολλές οικιακές καφετιέρες δεν φτάνουν την ιδανική θερμοκρασία για τέλειο καφέ, που είναι από 90 έως 95 βαθμούς Κελσίου. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια γαλλική πρέσα ή τη μέθοδο του κεραμικού φίλτρου, όπου το νερό από βραστήρα ρίχνεται κατευθείαν πάνω από αλεσμένους κόκκους καφέ, οι οποίοι βρέχονται για 3-4 λεπτά.

2. Χρησιμοποιείτε κόκκους που αλέστηκαν πολύ καιρό πριν

Ποτέ μην αγοράζετε αλεσμένους κόκκους καφέ. Από τη στιγμή που οι κόκκοι αλέθονται, ξεκινούν να απελευθερώνουν τα αρώματά τους. Όσο πιο πολύ καιρό περιμένετε για να φτιάξετε τον καφέ σας, τόσο η γεύση τους θα έχει ατονήσει. Γι’ αυτό να αγοράζετε ολόκληρους τους κόκκους καφέ και να τους αλέθετε στο σπίτι. Επενδύστε σε έναν οικιακό μύλο καφέ χαμηλού κόστους. Χρησιμοποιήστε τον όσο το νερό ζεσταίνεται.

3. Σερβίρετε τον καφέ σε κρύο φλιτζάνι

Σκεφτείτε το: αν ρίξετε καυτό υγρό σε ένα δοχείο χαμηλότερης θερμοκρασίας, δεν θα παραμείνει ζεστό για πολύ, σωστά; Παρατείνετε την απόλαυση του καφέ σας με τον να προθερμάνετε το φλιτζάνι σας. Επίσης, καλή ιδέα είναι να ρίξετε καυτό νερό και στη γαλλική πρέσα σας πριν προσθέσετε τους κόκκους.

4. Το γάλα και η ζάχαρη

Το πώς πίνει ο καθένας τον καφέ του είναι προσωπική του επιλογή, όμως εμείς πάντα προτείνουμε να παίρνετε όσο το δυνατόν περισσότερη γεύση από κάθε σας γουλιά. Για παράδειγμα η ακατέργαστη ζάχαρη έχει καλύτερη γεύση από τη λευκή. Όσο για το γάλα, να προτιμάτε καλύτερα το πλήρες γάλα ή αυτό με τα μειωμένα λιπαρά. Το άπαχο γάλα μπορεί να αποδυναμώσει έναν καφέ.

5. Η αναλογία καφέ-νερού είναι λάθος

Πόσες φορές δεν φτιάξατε έναν καφέ που σας φάνηκε πραγματικά ελαφρύς; Ίσως βάλατε περισσότερο νερό ή όχι αρκετό καφέ. Ξεκινήστε με δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας καφέ ανά φλιτζάνι και έπειτα τροποποιήστε τις επόμενες παρασκευές – αν χρειάζεται.

6. Αποθηκεύετε τον καφέ σας σε λάθος μέρος

Καλό είναι να βρείτε ένα μέρος μακριά από υγρασία για να αποθηκεύσετε τον καφέ σας. Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιείτε ένα δοχείο με αεροστεγές καπάκι και να το φυλάσσετε στο βάθος της τροφοθήκης σας. Μην το βάζετε στο ψυγείο: έχει πολλή υγρασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ekpaideysi_apostasi_online.jpg
Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας
Τα διαδικτυακά μαθήματα απευθύνονται σε οποιονδήποτε, χωρίς να προαπαιτούνται γνώσεις Πληροφορικής ή άλλες προϋποθέσεις συμμετοχής.
Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ3.jpg
Σχολεία: Για τα ερωτηματολόγια της ιδιωτικής εταιρείας ICAP ADVISORY σχετικά με την Ειδική Αγωγή
Αντί να δοθεί γενναίο κονδύλι ώστε στο 2023 η Ειδική Αγωγή να μη στεγάζεται σε κοντέινερ, να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά, να υπάρξει...
Σχολεία: Για τα ερωτηματολόγια της ιδιωτικής εταιρείας ICAP ADVISORY σχετικά με την Ειδική Αγωγή