Καφές
Τα έξι λάθη που μπορεί να κάνετε όταν φτιάχνετε καφέ

Όλα γύρω από την ετοιμασία του τέλειου καφέ έχουν να κάνουν με την τεχνική και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Για να μπορέσετε κι εσείς να απολαύσετε ένα υπέροχο φλιτζάνι καφέ στο σπίτι που θα μοιάζει αρκετά με αυτό που δοκιμάζετε σε μια καφετέρια, θα το καταφέρετε αν αποφύγετε τα παρακάτω πολύ συχνά λάθη:

1. Το νερό που χρησιμοποιείτε δεν είναι αρκετά ζεστό

Πολλές οικιακές καφετιέρες δεν φτάνουν την ιδανική θερμοκρασία για τέλειο καφέ, που είναι από 90 έως 95 βαθμούς Κελσίου. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια γαλλική πρέσα ή τη μέθοδο του κεραμικού φίλτρου, όπου το νερό από βραστήρα ρίχνεται κατευθείαν πάνω από αλεσμένους κόκκους καφέ, οι οποίοι βρέχονται για 3-4 λεπτά.

2. Χρησιμοποιείτε κόκκους που αλέστηκαν πολύ καιρό πριν

Ποτέ μην αγοράζετε αλεσμένους κόκκους καφέ. Από τη στιγμή που οι κόκκοι αλέθονται, ξεκινούν να απελευθερώνουν τα αρώματά τους. Όσο πιο πολύ καιρό περιμένετε για να φτιάξετε τον καφέ σας, τόσο η γεύση τους θα έχει ατονήσει. Γι’ αυτό να αγοράζετε ολόκληρους τους κόκκους καφέ και να τους αλέθετε στο σπίτι. Επενδύστε σε έναν οικιακό μύλο καφέ χαμηλού κόστους. Χρησιμοποιήστε τον όσο το νερό ζεσταίνεται.

3. Σερβίρετε τον καφέ σε κρύο φλιτζάνι

Σκεφτείτε το: αν ρίξετε καυτό υγρό σε ένα δοχείο χαμηλότερης θερμοκρασίας, δεν θα παραμείνει ζεστό για πολύ, σωστά; Παρατείνετε την απόλαυση του καφέ σας με τον να προθερμάνετε το φλιτζάνι σας. Επίσης, καλή ιδέα είναι να ρίξετε καυτό νερό και στη γαλλική πρέσα σας πριν προσθέσετε τους κόκκους.

4. Το γάλα και η ζάχαρη

Το πώς πίνει ο καθένας τον καφέ του είναι προσωπική του επιλογή, όμως εμείς πάντα προτείνουμε να παίρνετε όσο το δυνατόν περισσότερη γεύση από κάθε σας γουλιά. Για παράδειγμα η ακατέργαστη ζάχαρη έχει καλύτερη γεύση από τη λευκή. Όσο για το γάλα, να προτιμάτε καλύτερα το πλήρες γάλα ή αυτό με τα μειωμένα λιπαρά. Το άπαχο γάλα μπορεί να αποδυναμώσει έναν καφέ.

5. Η αναλογία καφέ-νερού είναι λάθος

Πόσες φορές δεν φτιάξατε έναν καφέ που σας φάνηκε πραγματικά ελαφρύς; Ίσως βάλατε περισσότερο νερό ή όχι αρκετό καφέ. Ξεκινήστε με δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας καφέ ανά φλιτζάνι και έπειτα τροποποιήστε τις επόμενες παρασκευές – αν χρειάζεται.

6. Αποθηκεύετε τον καφέ σας σε λάθος μέρος

Καλό είναι να βρείτε ένα μέρος μακριά από υγρασία για να αποθηκεύσετε τον καφέ σας. Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιείτε ένα δοχείο με αεροστεγές καπάκι και να το φυλάσσετε στο βάθος της τροφοθήκης σας. Μην το βάζετε στο ψυγείο: έχει πολλή υγρασία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολόγηση
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
«Επαναπροκηρύξεις της ΑΑ από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, συνεχείς προκηρύξεις των στάσεων εργασίας» ζητούν οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
αυτοκτονία
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους
Σαν σήμερα, 19 Μαρτίου του 1644, περίπου 200 άνθρωποι, αυτοκτόνησαν ως ένδειξη αφοσίωσης στον αυτοκράτορα Τσόνγκζεν
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους