thriasio nosokomeio
INTIME/Δελτίο τύπου / POOL
Ο άνδρας κατέρρευσε από έμφραγμα μπροστά στα μάτια της γυναίκας του - Αποζημίωση ζητά η οικογένειά του

Λάθος εκτίμηση έκαναν οι γιατροί στη Ρόδο, όταν 49χρονος πήγε στα επείγοντα για εξετάσεις και του είπαν πως έχει ένα  «απλό κρυολόγυμα». Ο  άνδρας λίγη ώρα αργότερα, κατέρρευσε από έμφραγμα μπροστά στα μάτια της γυναίκας του. 

Πιο συγκεκριμένα, στις 20 Μαΐου 2021, ο άνδρας αισθάνθηκε εντονότατες ενοχλήσεις στην πλάτη του, οι οποίες του προκάλεσαν δυσφορία και άλγος και διαρκούσαν πλέον της μισής ώρας. Φοβούμενος για την υγεία του πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου με σκοπό την εξέτασή του, και τη νοσηλεία του εάν απαιτείτο. Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην αγωγή, οι πόνοι που βίωνε ο 49χρονος ήταν εξαιρετικά έντονοι, αφού πέραν της δυσφορίας και της δυσκολίας στην αναπνοή, δεν μπορούσε να μετακινηθεί με ευκολία.

Αφού εξετάστηκε από γιατρό στα επείγοντα, έγινε ηλεκτροκαρδιογράφημα και αιματολογικός έλεγχος. Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο γιατρός που τον είχε αναλάβει έκρινε – όπως αναφέρεται στην αγωγή- «ότι δεν συνέτρεχε λόγος παραμονής και παρακολούθησης του 49χρονου στο νοσοκομείο, καθώς υπέφερε από ένα απλό «κρύωμα» για την αντιμετώπιση του οποίου αρκούσε η λήψη των κατάλληλων φαρμάκων.

Ο 49χρονος με τη σύζυγό του πήγαν σε φαρμακείο για να πάρουν το αναλγητικό αντιφλεγμονώδες φάρμακο το οποίο τους είχε υποδείξει ο γιατρός. Η κατάσταση υγεία του άνδρα επιδεινώθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο φαρμακείο και τελικά εξέπνευσε μετά τη μεταφορά του στο εναγόμενο νοσοκομείο στις 21 Μαϊου του 2021.

Στη δικαιοσύνη η οικογένεια του 49χρονου - Ζητά  400.000 ευρώ

Η 41χρονη σύζυγός του πλέον προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του νοσοκομείου της Ρόδου καταθέτοντας αγωγή με την οποία διεκδικεί το χρηματικό ποσό των 400.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που έχουν υποστεί η ίδια και το τρίχρονο σήμερα παιδί της, από το θάνατο του άτυχου 49χρονου.

Ζητείται από το δικαστήριο να εκδώσει απόφαση με την οποία να υποχρεώνει το νοσοκομείο να καταβάλει στην 41χρονη εφάπαξ το ποσό των 5.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω μηνιαίας στέρησης διατροφής για το ανήλικο παιδί, ανερχόμενη στο ποσό των διακοσίων πενήντα ευρώ για το διάστημα από την επομένη της ημερομηνίας θανάτου του 49χρονου και για 20 μήνες έως ότου δηλαδή εκδοθεί η σύνταξή της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 10Κ/2022: Τα οριστικά αποτελέσματα για 75 θέσεις Δ.Ε και Υ.Ε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ
ΑΣΕΠ 10Κ/2022: Τα οριστικά αποτελέσματα για 75 θέσεις Δ.Ε και Υ.Ε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας