Εθνικό Αρχαιολογικό
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
«Αυτό δεν πρέπει να συμβεί»

Με ένα νέο βίντεο ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων τόνισε την εναντίωσή του στην μετατροπή των Δημόσιων Μουσείων, σε νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που ουσιαστικά θα αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας τους.

Το βίντεο παρουσιάζει το μέλλον των μουσείων υπό το νέο τρόπο λειτουργίας τους που όχι μόνο θα απαξιώνει τα εκθέματα, αλλά θα οδηγήσει και στην σταδιακή ιδιωτικοποίηση.

Το βίντεο


Το βίντεο συνοδεύει το συγκεκριμένο κείμενο:

«Τι συμβαίνει; 
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκόψει τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια αρχαιολογικά Μουσεία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και να διορίσει σε αυτά Διοικητικά Συμβούλια με πρόσωπα της επιλογής της. 

Πού θα οδηγήσει αυτό; 
Στην παράδοση των αρχαιοτήτων σε πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με την αρχαιολογία, στην αύξηση εισιτηρίων, στην κατάργηση κάθε δωρεάν παροχής για το κοινό, στην έμμεση ιδιωτικοποίηση. 

Το χειρότερο; 
Τα ΔΣ θα έχουν την αρμοδιότητα να ιδρύουν παραρτήματα των Μουσείων στο εξωτερικό, εξάγοντας μόνιμα αρχαιότητες από την Ελλάδα.

Σε ποια Μουσεία; 
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Αγωνιζόμαστε για να το αποτρέψουμε! 
Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η κοινή μας περιουσία, δεν την παραχωρούμε στους «εκλεκτούς» της εκάστοτε κυβέρνησης.
»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
Μαθητές και μάθηση: Τι τους κινητοποιεί και τι τους απομακρύνει από τη γνώση;
Όταν το βάρος μετατοπίζεται από την κατανόηση στην επίδοση, από τη διαδικασία στο αποτέλεσμα, τότε η μάθηση μετατρέπεται σε μέσο επιβίωσης και όχι...
Μαθητές και μάθηση: Τι τους κινητοποιεί και τι τους απομακρύνει από τη γνώση;
ypaith2
Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια Σχολεία: Την Παρασκευή η κλήρωση - Πότε τα τεστ
Στο τέλος της εβδομάδας ξεκινούν οι διαδικασίες για την επιλογή μαθητών Πρότυπα, Πειραματικά, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια Σχολεία: Την Παρασκευή η κλήρωση - Πότε τα τεστ