simaia-pride
Τρανσφοβική διάκριση σε κουρείο στην Αρτα - Κατά τους ιδιοκτήτες δεν ήταν αρκετά «άνδρας» για να κουρευτεί εκεί

Την τρανσφοβική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη ενός μπαρμπέρικου στην Άρτα καταγγέλλουν οι Proud Seniors Greece. Σύμφωνα με την καταγγελία, το συγκεκριμένο άτομο που πήγε να κουρευτεί στο μπαρμπέρικο δεν ήταν κατά τους ιδιοκτήτες αρκετά «άνδρας» ώστε να κουρευτεί στο συγκεκριμένο μέρος.

«Πήγα να κλείσω ραντεβού από εκεί. Μου λέει δεν κουρεύω γυναίκες. Και λέω εγώ με όση ψυχραιμία είχα "και κοντό μαλλί έχω και "αντρικό" κούρεμα κάνω πάντα και στην τελική δεν είμαι γυναικά". Και ο άνθρωπος με κοίταξε και μου λέει σαν να μην άκουσε τι του ειπα "δεν κουρεύω γυναίκες". Εφυγα πολύ εκνευρισμένος» κατήγγειλε  ο Μιχαήλ Πρόδρομος Κενανίδης, σημειώνοντας πως βρισκόμαστε στο 2023 για να γίνονται ακόμη διακρίσεις και να μην αναγνωρίζονται δικαιώματα.

Ακολουθεί η ανάρτηση: 

Άλλη μια αναφορά που μόλις ήρθε στο Σωματείο μας

Άλλη μια αναφορά άρνησης παροχής υπηρεσιων από barberiko. Ακολουθεί και η σελίδα και διάφορα σχόλια και γνωμικά που βρήκα αναρτημένα εκεί...

Κατά την γνώμη λοιπον των ιδιοκτητών του μαγαζιού ο φίλος ο οποίος πήγε να κουρευτεί, δεν ήταν αρκετά 'ανδρας' ώστε να κουρευτεί στο συγκεκριμένο μέρος .

Εμείς οι τρανς ανδρες που μπορεί να μην έχουμε τo passing της δηθεν αρρενωπότητας του στενού μυαλού τους δεν μπορούμε να έχουμε με τα χρήματα μας υπηρεσίες κουρέματος, γιατί δεν είμαστε τόσο άνδρες όσο φαινόμαστε στα μάτια τους. Περάστε και αφήστε σχόλια για το συμβάν, και σκέψεις στην σελίδα τους. Η επιμόρφωση το πιο σημαντικό πράγμα 🙂)

Ακολουθεί η καταγγελία του φίλου Μιχαήλ Πρόδρομος Κενανίδης .....

Ο άνθρωπος που έχει αυτό το μαγαζί στην Αρτα είναι ακραία τρανσφοβικός και σεξιστής. Πήγα να κλείσω ραντεβού από εκεί. Μου λέει δεν κουρεύω γυναίκες. Και λέω εγώ με όση ψυχραιμία είχα "και κοντό μαλλί έχω και "αντρικό" κούρεμα κάνω πάντα και στην τελική δεν είμαι γυναικά". Και ο άνθρωπος με κοίταξε και μου λέει σαν να μην άκουσε τι του ειπα "δεν κουρεύω γυναίκες". Εφυγα πολύ εκνευρισμένος.

Οι διεμφυλικοί (τρανς) άντρες είναι άντρες και σε τελική ανάλυση τι ρόλο παίζει το φύλο του ανθρώπου του οποίου το μαλλί θα κουρέψεις; Ζούμε στο 2023 πλέον. Αλίμονο μας αν έχουμε ακόμη την νοοτροπία του "δεν κουρεύω γυναίκες". Αλίμονό μας που υπάρχουν ακόμη διακρίσεις και δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα. Γιατί κάτι τόσο καθημερινό όπως το κουρεμα, για έναν cis straight άντρα να είναι τόσο εύκολο, για έναν trans άντρα να είναι τόσο δύσκολο;

Για να μην μιλήσω για το ότι απλά υπέθεσε το φύλο μου. Όπως και νά'χει δεν θα πρότεινα σε κανέναν να πάει να κουρευτεί εκεί. Ενημερώθηκα και για αλλα περιστατικά που μίλησε υποτιμητικά σε γυναίκες και είπε ότι τους έκανε τεράστια χάρη που τις κουρεψε γιατί δεν μπορεί να ασχολείται με γυναίκες.... Απαράδεκτη συμπεριφορά και αντιμετώπιση.

Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε και να αφήνουμε ατιμώρητες τέτοιες συμπεριφορές.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes 2023
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Δ’ τάξης των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
royla pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας
Σύμφωνα με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την Πισπιρίγκου ήταν συγκεκριμένα «παθογενή»...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας