xrysos
Συγκλονιστική ήταν η εξομολόγηση ψυχής από τον τραγουδιστή, Τέρη Χρυσό, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την οικονομική του κατάσταση

Σε απόγνωση βρίσκεται ο Τέρης Χρυσός σε σημείο που κάνει αρνητικές σκέψεις για τη ζωή του.

«Θέλω να πεθάνω, για να λυτρωθώ. Δεν αξίζει τέτοια ζωή για κανέναν καλλιτέχνη με αυτή τη σύνταξη που παίρνουμε. Εχω φτάσει στα όριά μου. Το μόνο που σκέφτομαι καθημερινά είναι ο θάνατος» λέει με πόνο ψυχής.

Ο Τέρης Χρυσός τηλεφώνησε στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα και με τρεμάμενη φωνή του είπε: «Πήρα εσάς να καταγγείλω όσα βιώνω. Αν πάθω κάτι κακό, σίγουρα θα είναι από την οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρίσκομαι, κ. Νικόλιζα. Δεν ζητάω τον οίκτο κανενός. Ούτε ελεημοσύνη. Ζητάω απλά δικαιοσύνη στις συντάξεις που παίρνουν οι καλλιτέχνες. Είναι συντάξεις πείνας. Δεν ξέρω πώς τα βγάζω πέρα».

«Επαιρνα σύνταξη του ΙΚΑ. Πλήρωνα κανονικά τα ένσημά μου για 40 ολόκληρα χρόνια. Η σύνταξη που μου είχαν βγάλει ήταν 600 ευρώ. 

Κάποια στιγμή η σύζυγος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Μουζάκη με παρότρυνε να πάω να καταθέσω τα χαρτιά μου για να παίρνω και την τιμητική σύνταξη που είχε θεσπίσει παλιότερα η Μελίνα. Ετσι και έγινε. Εγκρίθηκε η τιμητική σύνταξη, όμως βγήκε ένας νόμος επί υπουργείας Βενιζέλου που έλεγε “όποιος λαμβάνει τιμητική σύνταξη δεν έχει το δικαίωμα να παίρνει σύνταξη του ΙΚΑ”. Και μου κόβουν τη σύνταξη του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να μείνω με τα 690 ευρώ της τιμητικής σύνταξης.

Και δεν είναι μόνο αυτό: Το σπίτι των 55 τετραγωνικών όπου μένω το έχει προσημειώσει το ΙΚΑ, γιατί μετά μας ζητούσαν πίσω αναδρομικά τα χρήματα της εξτρά σύνταξης. Εγώ δεν είχα να τα δώσω, με αποτέλεσμα να προσημειωθεί το μοναδικό ακίνητο που είχα» λέει με πόνο ψυχής.

Ωστόσο, ο γολγοθάς δεν σταματάει εδώ. «Πριν από δύο χρόνια έκανα εγχείρηση καρδιάς, ενώ το περασμένο καλοκαίρι έπαθα πνευμονία, με αποτέλεσμα για δύο μήνες να είμαι στην Εντατική χωρίς να ξέρω αν θα ζήσω. Οσα χρήματα είχα μπορέσει να μαζέψω τα έδωσα για να γίνω καλά. Οταν είδα τις εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης, ότι θα πάρω μια μικρή αύξηση 53 ευρώ, ένιωσα μια ανακούφιση ότι θα μπορώ να πηγαίνω λίγο πιο άνετα στο σούπερ μάρκετ. Προχθές, λοιπόν, πήγα να πάρω τη σύνταξή μου και διαπίστωσα ότι δεν μπήκε καμιά αύξηση. Είναι καθαρά εμπαιγμός και απανθρωπιά αυτό που βιώνουμε» λέει με οργή.

«Περνάω πάρα πολύ δύσκολα, κ. Νικόλιζα. Σας τηλεφώνησα για να σας καταγγείλω το πρόβλημά μου, γιατί ύστερα από 60 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας αδυνατώ να ζήσω με αξιοπρέπεια. Με ανάγκασε το κράτος να φτάσω σε αυτή τη φωνή απελπισίας και να δημοσιοποιήσω το πρόβλημά μου γιατί στην ίδια μοίρα με μένα βρίσκονται και άλλοι καλλιτέχνες, όπως η αγαπημένη μου Αντζελα Ζήλεια» λέει και ξεσπάει σε κλάματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos.jpg
Κολωνός – Παιδοψυχίατροι: «Αβάσιμη η πρόταση της εισαγγελέως ότι 12χρονο παιδί θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη»
«Ελπίζουμε ότι οι θεσμικά υπεύθυνοι θα προστατεύσουν τα κατεξοχήν θύματα της υποθέσεως του Κολωνού»
Κολωνός – Παιδοψυχίατροι: «Αβάσιμη η πρόταση της εισαγγελέως ότι 12χρονο παιδί θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη»