Μάνος Δασκαλάκης
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Συνεχίζεται η δίκη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ σειρά είχε η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, πρώην συντρόφου της κατηγορούμενης

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρέθηκε να καταθέσει σήμερα ο πρώην σύντροφος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος και αποτελεί τον πρώτο μάρτυρα της δίκης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ο μάρτυρας αρχίζοντας την κατάθεση του, αναφέρθηκε στο ιστορικό της σχέσης του με την κατηγορούμενη, λέγοντας πως ήταν μία καλή μητέρα και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε περιστατικά που προηγήθηκαν του θανάτου των παιδιών.

«Πολύ καλή μητέρα»

«Συνάψαμε γρήγορα μία σχέση. Αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε ένα παιδί. Ήρθε στη ζωή μας η Τζωρτζίνα στις 31/10/2013. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι, δεν υπήρξε πρόβλημα. Ήταν πολύ καλή μητέρα. Μετά από δύο χρόνια γεννήσαμε και την Μαρία Ελένη που απεβίωσε στο Ελπίδα το 2019. Μετά από ένα χρόνο έμεινε έγκυος στο τρίτο μας παιδί, μέχρι και που εκείνο απεβίωσε (2021)» ανέφερε αρχικά ο Μάνος Δασκαλάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρώτα προβλήματα της σχέσης τους, λέγοντας πως «υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορουμένη για μια εξωσυζυγική σχέση και δημιουργήθηκε ένας λεκτικός τσακωμός. Σε αυτό τον τσακωμό άκουγε η Τζωρτζίνα και πήρα το παιδί και το άλλαξα δωμάτιο. Επειδή εκείνη συνέχιζε και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι. Μετά πληροφορήθηκα από την αδελφή της ότι το βρέφος μας είχε πρόβλημα. Το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη του έκανε μαλάξεις. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε».

Η υγεία της Τζωρτζίνας

Ο μάρτυρας περιέγραψε την κόρη του, Τζωρτζίνα ως ένα υγιέστατο παιδί μέχρι να προκύψουν τα προβλήματα υγείας, κάτι που χαρακτήρισε ξαφνικό. Όπως περιέγραψε, η Ρούλα Πισπιρίγκου τον κάλεσε και του είπε ότι το παιδί είχε σπασμούς.

Ο μάρτυρας ερωτώμενος και από την έδρα είπε πως δεν τους εξήγησαν οι γιατροί πως μπορεί να προκληθεί ανακοπή από τους σπασμούς και υποστήριξε ότι, «φεύγω το μεσημέρι και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει “τρέχα το παιδί έμεινε”. Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε όντας πια τετραπληγικό. Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους» τόνισε ο μάρτυρας.

Τα προβλήματα υγείας

Μετά από αυτό ο κ. Δασκαλάκης περιέγραψε πως επανασυνδέθηκαν μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2022, που εκείνος της είπε πως θα είναι καλύτερα να χωρίσουν. «Στις 17/1 είχε προγραμματισμένη εξέταση το παιδί. Έκανε την εξέταση. Δέχομαι μια κλήση και είναι το παιδί με επιληπτική κρίση να βγάζει αφρούς από το στόμα. Της λέω “τι πήρες να μου δείξεις; Πάρε τους γιατρούς της ΜΕΘ να σου πουν τι να κάνεις”. Το παιδί πήγε στο Ρίο. Εμείς θέλαμε στη ΜΕΘ για να μη κολλήσει τίποτα» περιέγραψε ο μάρτυρας και πρόσθεσε πως η Τζωρτζίνα έκανε ακόμα 2-3 επεισόδια, εκ των οποίων στο ένα ήταν παρών ο ίδιος.

«Στο ένα επεισόδιο ήμουν παρών. Κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ και μου λέει δεν έχει τίποτα το παιδί, της λέω “τι πρέπει να πάθει το παιδί μου για να το πάτε στη ΜΕΘ”. Την έβαλαν τελικά στη ΜΕΘ και μας έστειλαν σε άλλο νοσοκομείο για να κάνει εξέταση σε μηχάνημα που δεν είχε το Ρίο. Το παιδί επικοινωνούσε, έπιανε τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση. Στο Αγλαΐα Κυριακού το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά, την τελευταία μέρα δε μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29.1.2023 ήμουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο κι όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά είναι τα πράγματα μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας μου» περιέγραψε στο δικαστήριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούτερ
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στο Wi-Fi κάθε μέρα, για τη δουλειά μας, την πρόσβαση στις ειδήσεις, την περιήγηση στα social media, ωστόσο είναι...
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια