Φορολογικές δηλώσεις
Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις 2023 μέσω Taxisnet - Πότε η πρώτη δόση φόρου

Τον Μάρτιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις του 2023, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στα τέλη Ιουλίου και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2024.

Η ΑΑΔΕ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έναρξη των φορολογικών δηλώσεων μέσω του Taxisnet.

Με βάση τις βεβαιώσεις αποδοχών θα προσυμπληρωθούν στη φορολογική δήλωση τα στοιχεία για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2022 καθώς και οι φόροι που αναλογούν και παρακρατήθηκαν.

Παράλληλα η ΑΑΔΕ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προσυμπλήρωσης των δηλώσεων για τις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα του εντύπου Ν καθώς και του εντύπου Ε3.

Αναλυτικά οι οδηγίες προς τους φορολογούμενους

Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2022 πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου 2023 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

Η καταβολή του φόρου που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογούμενων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία γίνεται σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Σεπτεμβρίου 2023 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.

Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022, με εξαίρεση τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που έχουν λυθεί ή έχουν τεθεί υπό εκκαθάριση, πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και οι υπόλοιπες επτά μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νοσηλε
Τροπολογία στη Βουλή: Νέες δυνατότητες μετεγγραφής στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής για αδέλφια φοιτητών
Μετεγγραφές πρώτου έτους στη ΣΑΝ με εισοδηματικό όριο 17.500 ευρώ ανά άτομο
Τροπολογία στη Βουλή: Νέες δυνατότητες μετεγγραφής στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής για αδέλφια φοιτητών
ζωη
Αιχμές Καρυστιανού κατά Κωνσταντοπούλου: «Σπαταλά χρόνο» (Βίντεο)
Σε μια στιγμή έντασης, η Μαρία Καρυστιανού δεν έκρυψε την αγανάκτησή της, σχολιάζοντας αιχμηρά ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή...
Αιχμές Καρυστιανού κατά Κωνσταντοπούλου: «Σπαταλά χρόνο» (Βίντεο)
τραμπ
Απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Αν δεν κάνουμε κάτι θα το καταλάβει η Ρωσία ή η Κίνα»
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, τόσο στην Ευρώπη όσο και εντός του ΝΑΤΟ, καθώς αμφισβητούν υφιστάμενες γεωπολιτικές ισορροπίες
Απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Αν δεν κάνουμε κάτι θα το καταλάβει η Ρωσία ή η Κίνα»
agios savvas
Στο εδώλιο η πρόεδρος των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» για την απεργία της καθαριότητας
Δίκη στις 3 Φεβρουαρίου για συνδικαλιστική δράση στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»
Στο εδώλιο η πρόεδρος των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» για την απεργία της καθαριότητας