eshop
Είστε επιχειρηματίας και σκέφτεστε εάν αξίζει να ανοίξετε ένα eshop και όμως 4 ερωτήσεις θα σας δώσουν την απάντηση!
  1. Πως φαντάζεστε την εξέλιξη της επιχείρησης σας στο μέλλον;

Ένα στοχεύετέ να διατηρήσετε την επιχείρηση σας αλλά 5-7 χρόνια max και είστε ικανοποιημένοι με τις πωλήσεις που ως ώρας έχετε, ίσως δεν αξίζει να μπείτε στο κόπο δημιουργίας ενός eshop.

Όπως κάθε επένδυση έτσι και η δημιουργία eshop απαιτεί ένα αρχικό χρόνο για να αρχίσει να έχει αξιοσημείωτα κέρδη.

Εάν λοιπόν έχετε μια μικρή επιχείρηση που την τρέχετε μόνος ή και με άλλα 2-3 άτομα προσωπικό και σκοπεύετέ να την σταματήσετε σε λιγότερο από μια δεκαετία (λόγω συνταξιοδότησης κτλ) τότε για τη δική σας περίπτωση ένα eshop μπορεί να φέρει πολλούς μπελάδες. Δεν αναφερόμαστε φυσικά ότι χρειάζονται 7 χρόνια για να δείτε αποτέλεσμα αλλά για να έχει σημαντικό κέρδος η δημιουργία ενός eshop απαιτεί τουλάχιστον 1-2 χρόνια. Η οργάνωση των προϊόντων, το στήσιμό, ο έλεγχος των ανταγωνιστών, η διακύμανση των τιμών, η πολική επιστροφών, το απόθεμα, ο χρόνος παράδοσης, ο καθορισμός των κερδοφόρων καναλιών marketing όλα προσαρμόζονται και διαμορφώνονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κλάδου και της δικής σας επιχείρησης και γίνονται σταδιακά με βελτιώσεις και τροποποίησης.

  1. Επιθυμείτε σταδιακή αύξηση των κερδών, χωρίς να επεκτείνετε τις εγκαταστάσεις σας;

Εάν είστε καλά με το εισόδημα σας και δεν θέλετε να φέρετε νέους προβληματισμούς / προκλήσεις τότε ούτε σε εσάς ταιριάζει η επένδυση της κατασκευής ενός eshop. Η Δημιουργία eshop είναι σχεδόν αντίστοιχη με την δημιουργία ενός υποκαταστήματος. Δεν θα χρειαστείτε φυσικά εγκαταστάσεις αλλά θα χρειαστείτε κεφάλαιο, χρόνο, προσωπικό και πολύ πολύ οργάνωση.

  1. Θέλετε να επεκταθείτε χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς; Να κάνετε πωλήσεις σε μακρινές πόλεις της Ελλάδας;

Ερχόμαστε πάλι στο πόσο ικανοποιημένοι είστε με τις ως ώρας πωλήσεις σας. Ένα eshop δίνει την δυνατότητα να ξεφύγετε από γεωγραφικούς περιορισμούς και να πουλήσετε τα προϊόντα σας σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο. Εάν όμως η επιχείρηση σας εμπορεύεται ένα προϊόν που αφορά μόνο μια ομάδα καταναλωτών συγκεκριμένων γεωγραφικών ορίων. Τότε η δημιουργία ενός eshop για εσάς δεν έχει να προσφέρει ένα από τα σημαντικότερα της πλεονεκτήματα. Βέβαια έχει πολλά άλλα διευκόλυνση του πελάτη, 24h/365days εξυπηρέτηση, ιστορικό παραγγελιών, προτάσεις και φυσικά ένα σωρό άλλα πλεονεκτήματα.

  1. Έχετε αρχικό κεφάλαιο επένδυσης 5.000-10.000 €; για μικρές επιχειρήσεις και ανάλογα τον κλάδο, τις γνώσεις σας και το ανταγωνισμό.

Εάν δεν έχετε κεφάλαιο 5.000-10.000€ τότε είναι δύσκολο να ξεκινήσετε μια τέτοια ενέργεια. Η δημιουργία eshop δεν είναι απλή υπόθεση. Όπως προαναφέρθηκε πρέπει να την αντιμετωπίζετε σαν να ανοίγετε έναν νέο υποκατάστημα. Θα ξεκινούσατε ποτέ να ασχοληθείτε με το στήσιμό ενός παραρτήματος εάν δεν είχατε το παραπάνω κεφάλαιό; Όσοι υποστηρίζουν πως φτιάχνουν eshop με 800 € απλά κοιτάνε να βγάλουν γρήγορο κέρδος πουλώντας κάτι μη λειτουργικό.

Το κόστος δημιουργίας eshop δεν μπορεί πότε να είναι κάτω από 3000 €.

 Και μέσα σε αυτό δεν εμπεριέχονται οι ενέργειες marketing , όπως οι υπηρεσίες SEO που χωρίς αυτές ένα eshop είναι απίθανο να έχει πωλήσεις.

Αναρωτιέστε λοιπόν «Αξίζει να ανοίξω eshop;»

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις δεν θα σταματήσουν να πραγματοποιούνται αντίθετα φαίνεται ότι αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. Επομένως είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε πρώτα τι προοπτικές έχει η επιχείρηση σας και τι στόχους έχετε για το έμμεσο και άμεσο μέλλον. Μπορούν αυτοί να επιτευχθούν χωρίς την παρουσία σας στο διαδίκτυο;

Ένα έχετε το απαραίτητο κεφάλαιο και οι στόχοι σας είναι να επεκτείνετε την επιχείρηση σας αξιοποιώντας ένα τρομερό εργαλείο που έχει την δυνατότητα να φέρει μεγάλη αλλαγή στο μέγεθος της επιχείρησης σας τότε αναμφίβολα Αξίζει να Ανοίξετε ένα eshop.

Ενημερωθείτε, οργανωθείτε και τολμήστε το με τους σωστούς συνεργάτες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές