Τέλη κυκλοφορίας 2023: «Μπόνους» 2 μηνών για όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες
Δώρο 2 μήνες χωρίς τέλη κυκλοφορίας για όσους σχεδιάζουν να θέσουν σε ακινησία το Ι.Χ.

Επιπλέον περιθώριο, δυο μηνών, έως τις 28-02-2023 θα έχουν οι οδηγοί που θέλουν να θέσουν ακινησία των αυτοκινήτων τους ή των δικύκλων τους ώστε να απαλλαγούν από τα τέλη του 2023.

Η παράταση που θα δοθεί για την πληρωμή για τέλη κυκλοφορίας (κανονικά λήγει στις 31-12.2022) συμπαρασύρει και την προθεσμία για την κατέθεσα αίτησης ακινησίας οχήματος. Έτσι, όσοι οδηγοί το επιθυμούν, θα μπορούν να κυκλοφορούν άλλους δυο μήνες τα οχήματα τους (χωρίς δηλαδή να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για το 2023) και στα τέλη Φεβρουαρίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δηλώσεις για την ακινησία του οχήματος τους. Ειδικά δε οι κάτοχοι αυτοκινήτων με κινητήρες άνω των 1.928 κ.εκ. και με παλαιότητα μέχρι 10 έτη θα γλιτώσουν και από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Οι δηλώσεις ακινησίας υποβάλλονται πλέον ηλεκτρονικά στην εφαρμογή myCar της ΑΑΔΕ. Με λίγα κλικ στον υπολογιστή ή ακόμη και στο κινητό ο κάτοχος ενός οχήματος μπορεί να το θέσει σε ακινησία, χωρίς να βγάλει τις πινακίδες κυκλοφορίας και να χρειαστεί να πάει στη Δ.Ο.Υ. και να τις καταθέσει.

Οι πινακίδες μένουν στο όχημα και δηλώνεται ο χώρος στάθμευσης που θα παραμείνει το αυτοκίνητο για όσο διάστημα βρίσκεται σε ακινησία. Όσοι όμως εντοπιστούν μετά τη δήλωση ακινησίας να κυκλοφορούν τα οχήματά τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ το οποίο αυξάνεται στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής ενώ ταυτόχρονα αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να επισκεφθούν την Εφορία τους για να δηλώσουν την ακινησία του οχήματός τους. Οι περιπτώσεις αυτές είναι οι εξής:

• Κλοπής ή υπεξαίρεσης του οχήματος.
• Κυκλοφορίας του οχήματος στο εξωτερικό.
• Μεταβίβασης του οχήματος η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.
• Κατάσχεσης του οχήματος από δημόσια αρχή με τα στοιχεία κυκλοφορίας αυτού.
• Αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος από δημόσια αρχή.
• Παράδοσης στις εγκαταστάσεις της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) με σκοπό την οριστική διαγραφή του με ανακύκλωση.
• Ολοσχερούς καταστροφής του οχήματος λόγω πυρκαγιάς ή άλλης αιτίας.
• Πλειστηριασμού του οχήματος.
• Αποξένωσης του ιδιοκτήτη ή κατόχου από το όχημα, όπως στην περίπτωση περισυλλογής του από το Δήμο ως εγκαταλελειμμένου.
• Κάθε άλλη περίπτωση όπου ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος δεν έχει στην κατοχή του είτε το όχημα είτε τα στοιχεία κυκλοφορίας του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education.jpg
ΠΑΣΟΚ: «Η ενοχοποίηση της μητρότητας: το άλλοθι του Υπουργείου για τα επιτελικά κενά στην εκπαίδευση»
Η δημόσια συζήτηση γύρω από τα κενά στα σχολεία τείνει, δυστυχώς, να εκτρέπεται από το ουσιώδες: τον ελλιπή σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας
ΠΑΣΟΚ: «Η ενοχοποίηση της μητρότητας: το άλλοθι του Υπουργείου για τα επιτελικά κενά στην εκπαίδευση»
newsletters__patras.jpg
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025: Ένα Φεστιβάλ, τρεις πόλεις - Οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου
Welcome to UP 2025: Ένα Φεστιβάλ, τρεις πόλεις - Οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025: Ένα Φεστιβάλ, τρεις πόλεις - Οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου
καλλιτεχνικο
Μαθητές «στον αέρα»: Χωρίς δρομολόγια σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Ειδικά Σχολεία – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής
«Αναβρασμός» σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Ειδικά Σχολεία: Κινητοποιήσεις την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Αττικής, με αίτημα για άμεσες...
Μαθητές «στον αέρα»: Χωρίς δρομολόγια σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Ειδικά Σχολεία – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής
Σαντορίνη
Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων: «Αν δεν δοθούν λύσεις, τα σχολεία στα νησιά θα μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς»
Έκκληση από τους αιρετούς ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων: Σοβαρά προβλήματα στέγασης και διαβίωσης για τους εκπαιδευτικούς στα νησιά
Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων: «Αν δεν δοθούν λύσεις, τα σχολεία στα νησιά θα μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς»