Thumbnail
Ενημερώθηκαν και από fund του εξωτερικού, ότι είχε αγοράσει το δάνειό τους και απαιτούσε εδώ και τώρα, να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή, η οποία στο μεταξύ έχει εκτοξευθεί στις 450.000 ευρώ.

Γυναίκα συνταξιούχος απευθύνει κραυγή αγωνίας μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησος», καθώς κινδυνεύει να χάσει την κατοικία της, στα Αραχωβίτικα, καθώς και δύο διαμερίσματα στην Πάτρα, από πλειστηριασμό που πρόκειται να γίνει στις 21 Δεκεμβρίου, δηλαδή παραμονές Χριστουγέννων.

Η 77χρονη επικοινώνησε με την «Πελοπόννησο», αναζητώντας σανίδα σωτηρίας μπροστά στο οικονομικό ναυάγιο που απειλεί την ίδια και την οικογένειά της, λόγω μιας απερίσκεπτης εξυπηρέτησης που αποφάσισε να κάνει πριν από μερικά χρόνια, μαζί με τον επίσης συνταξιούχο σήμερα σύζυγό της.

ΤΟΥΣ «ΚΡΕΜΑΣΕ» Ο ΦΙΛΟΣ

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του στην Πελοπόννησο ο Σωτήρης Παπανδρέου, το 2006 πείσθηκαν να βοηθήσουν έναν οικογενειακό τους φίλο, εργολήπτη δημοσίων έργων. Τους ζήτησε να βάλουν την υπογραφή τους ως εγγυητές σε τραπεζικό δάνειο 100.000 ευρώ, με πρόφαση ότι θα το εξοφλούσε σύντομα από τα χρήματα του ΕΣΠΑ που θα έπαιρνε για ένα έργο που διεκδικούσε σε δήμο της Αχαΐας.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε ο φίλος τους. Ούτε έργο πήρε, ούτε και χρήματα από το ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να αφήσει το δάνειο να «κοκκινήσει». Ετσι, το χρέος των 100.000 έγινε 250.000 ευρώ και η τράπεζα στράφηκε όπως ήταν φυσικό στους εγγυητές.

Το ζευγάρι των δύο ηλικιωμένων κατάφερε το 2014 να πάρει μια προσωρινή απόφαση, στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, με την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα ένα ποσό 100 ευρώ. Το 2019 όμως, όταν έγινε το οριστικό δικαστήριο, έχασαν την υπόθεση λόγω έλλειψης παράστασης δικηγόρου.

ΟΛΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

Η υπόθεσή τους, είχε «παγώσει» λόγω της πανδημίας και της αναστολής των πλειστηριασμών, όμως, μια ημέρα του 2021, ενημερώθηκαν από την τράπεζα ότι το «κόκκινο» δάνειο, στο οποίο είχαν υπογράψει ως εγγυητές, μεταβιβάστηκε στην εταιρεία διαχείρισης οφειλών Intrum.
Tο ζεύγος προσπάθησε με τον δικηγόρο τους, να έρθει σε κάποιο συμβιβασμό με την εταιρεία, όμως λόγω ηλικίας τους ζητήθηκε να βρουν επιπλέον εγγυητές, πράγμα αδύνατον.

Πριν από λίγο καιρό, ενημερώθηκαν και από fund του εξωτερικού, ότι είχε αγοράσει το δάνειό τους και απαιτούσε εδώ και τώρα, να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή, η οποία στο μεταξύ έχει εκτοξευθεί στις 450.000 ευρώ.

Στις 21 του μηνός, ειδοποιήθηκαν από τον δικαστικό επιμελητή, ότι η κατοικία του ζεύγους, εμβαδού 160 τ.μ. στα Αραχωβίτικα βγαίνει σε πλειστηριασμό, μαζί με το οικόπεδο, ένα διάρι 50 τ.μ. και μια γκαρσονιέρα που έχουν στην Πάτρα. Εχουν κάνει αίτηση ανακοπής, για την οποία δεν έχουν πάρει ακόμα απάντηση. Σε κάθε περίπτωση, οι πιθανότητες είναι μηδαμινές.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία στην Αττική; Πότε θα βγει η απόφαση - Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

diadiktio
Τα σημάδια που δείχνουν τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο - Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς
Πώς μπορούν να καταλάβουν αν το παιδί τους είναι πραγματικά εθισμένο στα ηλεκτρονικά παιχνίδια;
Τα σημάδια που δείχνουν τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο - Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς