Thumbnail
Ενημερώθηκαν και από fund του εξωτερικού, ότι είχε αγοράσει το δάνειό τους και απαιτούσε εδώ και τώρα, να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή, η οποία στο μεταξύ έχει εκτοξευθεί στις 450.000 ευρώ.

Γυναίκα συνταξιούχος απευθύνει κραυγή αγωνίας μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησος», καθώς κινδυνεύει να χάσει την κατοικία της, στα Αραχωβίτικα, καθώς και δύο διαμερίσματα στην Πάτρα, από πλειστηριασμό που πρόκειται να γίνει στις 21 Δεκεμβρίου, δηλαδή παραμονές Χριστουγέννων.

Η 77χρονη επικοινώνησε με την «Πελοπόννησο», αναζητώντας σανίδα σωτηρίας μπροστά στο οικονομικό ναυάγιο που απειλεί την ίδια και την οικογένειά της, λόγω μιας απερίσκεπτης εξυπηρέτησης που αποφάσισε να κάνει πριν από μερικά χρόνια, μαζί με τον επίσης συνταξιούχο σήμερα σύζυγό της.

ΤΟΥΣ «ΚΡΕΜΑΣΕ» Ο ΦΙΛΟΣ

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του στην Πελοπόννησο ο Σωτήρης Παπανδρέου, το 2006 πείσθηκαν να βοηθήσουν έναν οικογενειακό τους φίλο, εργολήπτη δημοσίων έργων. Τους ζήτησε να βάλουν την υπογραφή τους ως εγγυητές σε τραπεζικό δάνειο 100.000 ευρώ, με πρόφαση ότι θα το εξοφλούσε σύντομα από τα χρήματα του ΕΣΠΑ που θα έπαιρνε για ένα έργο που διεκδικούσε σε δήμο της Αχαΐας.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε ο φίλος τους. Ούτε έργο πήρε, ούτε και χρήματα από το ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να αφήσει το δάνειο να «κοκκινήσει». Ετσι, το χρέος των 100.000 έγινε 250.000 ευρώ και η τράπεζα στράφηκε όπως ήταν φυσικό στους εγγυητές.

Το ζευγάρι των δύο ηλικιωμένων κατάφερε το 2014 να πάρει μια προσωρινή απόφαση, στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, με την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα ένα ποσό 100 ευρώ. Το 2019 όμως, όταν έγινε το οριστικό δικαστήριο, έχασαν την υπόθεση λόγω έλλειψης παράστασης δικηγόρου.

ΟΛΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

Η υπόθεσή τους, είχε «παγώσει» λόγω της πανδημίας και της αναστολής των πλειστηριασμών, όμως, μια ημέρα του 2021, ενημερώθηκαν από την τράπεζα ότι το «κόκκινο» δάνειο, στο οποίο είχαν υπογράψει ως εγγυητές, μεταβιβάστηκε στην εταιρεία διαχείρισης οφειλών Intrum.
Tο ζεύγος προσπάθησε με τον δικηγόρο τους, να έρθει σε κάποιο συμβιβασμό με την εταιρεία, όμως λόγω ηλικίας τους ζητήθηκε να βρουν επιπλέον εγγυητές, πράγμα αδύνατον.

Πριν από λίγο καιρό, ενημερώθηκαν και από fund του εξωτερικού, ότι είχε αγοράσει το δάνειό τους και απαιτούσε εδώ και τώρα, να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή, η οποία στο μεταξύ έχει εκτοξευθεί στις 450.000 ευρώ.

Στις 21 του μηνός, ειδοποιήθηκαν από τον δικαστικό επιμελητή, ότι η κατοικία του ζεύγους, εμβαδού 160 τ.μ. στα Αραχωβίτικα βγαίνει σε πλειστηριασμό, μαζί με το οικόπεδο, ένα διάρι 50 τ.μ. και μια γκαρσονιέρα που έχουν στην Πάτρα. Εχουν κάνει αίτηση ανακοπής, για την οποία δεν έχουν πάρει ακόμα απάντηση. Σε κάθε περίπτωση, οι πιθανότητες είναι μηδαμινές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

opsyd
Αναπληρωτές που προσελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα: Σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ
Δείτε το Εγχειρίδιο για Αίτηση-Δήλωση προτίμησης τοποθέτησης προσληφθέντων
Αναπληρωτές που προσελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα: Σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ
Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης λίγο πριν μπει στο στρατόπεδο: Να αλλάξει όνομα η «Καλλιόπη», να λέγεται «Κούλης»
Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη για την περιβόητη «Καλλιόπη»
Κασσελάκης λίγο πριν μπει στο στρατόπεδο: Να αλλάξει όνομα η «Καλλιόπη», να λέγεται «Κούλης»
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Νέα επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής ζητούν 34 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ
Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει εδώ και τρία χρόνια με ενότητα, αποφασιστικότητα και μαζικότητα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, και δηλώνει με σαφή και...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Νέα επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής ζητούν 34 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ