Εικόνες δρόμου
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Τι αλλαγές αναμένεται να δουν οι οδηγοί στον ΚΟΚ

O Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος μίλησε για αλλαγές που προβλέπεται να γίνουν στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με στόχο την αυστηροποίηση των ποινών σε περιπτώσεις επικίνδυνων παραβάσεων.

Σημαντική αλλαγή νοοτροπίας οφείλει να δείξει η κοινωνία σε σχέση με την Οδική Ασφάλεια, δήλωσε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Today Press» και στη δημοσιογράφο, Μάρθα Λεκκάκου.

Αυστηρότερες ποινές

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι προωθείται σχέδιο νόμου για το κυρωτικό πλαίσιο του ΚΟΚ με σκοπό να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για τις επικίνδυνες παραβάσεις, στις οποίες οφείλονται τα πιο σοβαρά δυστυχήματα, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και οι αντικανονικές προσπεράσεις.

«Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να εξαλειφθούν γιατί στοιχίζουν ζωές και προκαλούν βαρύτατους τραυματισμούς με μεγάλο κόστος στην κοινωνία, αλλά και στην οικονομία.

Ταυτόχρονα, «απενοχοποιείται το αυτοκίνητο», καθώς δεν θα αφαιρούνται πινακίδες για συγκεκριμένες παραβάσεις, στις οποίες η ευθύνη βαρύνει τον οδηγό. Δεν θα τιμωρείται όλη η οικογένεια με την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, αν ένα μέλος της κάνει την παράβαση.

Το νέο σχέδιο νόμου για το κυρωτικό πλαίσιο του Κώδικα προβλέπεται να τεθεί σε διαβούλευση πριν από τα Χριστούγεννα και όλες αυτές οι προβλέψεις θα λάβουν την τελική τους μορφή, αφού αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις».

Ο Υφυπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι μια από τις πρώτες ενέργειες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η μείωση του ΦΠΑ στο κράνος στο 13% και επανέλαβε την πρότασή του για μηδενικό ΦΠΑ στα κράνη, η οποία, όπως είπε, εξετάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xristopoulos-oiele
Τα παράδοξα της ελληνικής εκπαίδευσης vol. 1: «Και νόμο δεν εκράτεις»!
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος γράφει στο alfavita.gr για τα... απίστευτα αλλά αληθινά της ελληνικής εκπαίδευσης
Τα παράδοξα της ελληνικής εκπαίδευσης vol. 1: «Και νόμο δεν εκράτεις»!