Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα – Αλλάζει το σκηνικό την 28η Οκτωβρίου
Καιρός: Πού θα φτάσει την Τρίτη τους 31 βαθμούς - Πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό μέχρι το Σάββατο

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυλήσει ο καιρός σήμερα (24/10) και μόνο προς τα βορειοανατολικά θα υπάρξουν συννεφιές. Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να είναι μέτριας έντασης και τους ανέμους από 16-29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια, οι άνεμοι δεν θα προβληματίζουν και ο υδράργυρος στους 26 βαθμούς σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Πού θα φτάσει 31 αύριο Τρίτη

Υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες και τις επόμενες ημέρες. Την Τρίτη, λιακάδα αναμένεται σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν και 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αναφέρει η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου.

Στους 27 βαθμούς οι μέγιστες στη βόρεια Ελλάδα, 30 στα δυτικά, 30 στα νότια, πιθανόν και 31 τοπικά όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Μέχρι 27 βαθμούς η θερμοκρασία στο νότιο Αιγαίο. Μεταβλητοί οι άνεμοι στο Ιόνιο 2 – 3 μποφόρ, σε ήπιες εντάσεις και στο Αιγαίο, ο βοριάς δε θα ξεπεράσει τα 3 – 4 και μόνο στο Καρπάθιο θα φυσάει λίγο περισσότερο, με ένταση 5 μποφόρ.

Την Τετάρτη 27/10, με εξαίρεση πρόσκαιρη αραιή συννεφιά στη βόρεια Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λιακάδα για ακόμα μια ημέρα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών, με τις μέγιστες τιμές κοντά στους 28 – 31 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο. Βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη, στο Ιόνιο 3 – 4 και στο Αιγαίο με ένταση που δε θα ξεπεράσει, τα 3 – 5 μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου και το Σάββατο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προκ
Καταγγελία: «Μας πετάνε έξω από το σχολείο μας για να βάλουν τα παιδιά σε… προκάτ κλουβιά!»
Η απόφαση που προκαλεί σοκ: Παιδιά στέλνονται σε πρόχειρες προκάτ αίθουσες σε χώρο που δεν επαρκεί, εγείροντας φόβους για την ασφάλειά τους
Καταγγελία: «Μας πετάνε έξω από το σχολείο μας για να βάλουν τα παιδιά σε… προκάτ κλουβιά!»
προσχολική αγωγή
Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Πλήρες νομοθετικό πλαίσιο και νέες δράσεις ΥΠΑΙΘΑ στο δημόσιο διάλογο
Προσχολική αγωγή και εκπαίδευση: Παράθεση του νομοθετικού πλαισίου και των δράσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στα πλαίσια...
Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Πλήρες νομοθετικό πλαίσιο και νέες δράσεις ΥΠΑΙΘΑ στο δημόσιο διάλογο
plimmyrise_nipiagogeio
Παρουσίαση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του ΥΠΑΙΘ – Απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο
Προσχολική αγωγή και εκπαίδευση: Παράθεση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του Υπ. Παιδείας
Παρουσίαση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του ΥΠΑΙΘ – Απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο