Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα – Αλλάζει το σκηνικό την 28η Οκτωβρίου
Καιρός: Πού θα φτάσει την Τρίτη τους 31 βαθμούς - Πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό μέχρι το Σάββατο

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυλήσει ο καιρός σήμερα (24/10) και μόνο προς τα βορειοανατολικά θα υπάρξουν συννεφιές. Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να είναι μέτριας έντασης και τους ανέμους από 16-29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια, οι άνεμοι δεν θα προβληματίζουν και ο υδράργυρος στους 26 βαθμούς σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Πού θα φτάσει 31 αύριο Τρίτη

Υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες και τις επόμενες ημέρες. Την Τρίτη, λιακάδα αναμένεται σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν και 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αναφέρει η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου.

Στους 27 βαθμούς οι μέγιστες στη βόρεια Ελλάδα, 30 στα δυτικά, 30 στα νότια, πιθανόν και 31 τοπικά όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Μέχρι 27 βαθμούς η θερμοκρασία στο νότιο Αιγαίο. Μεταβλητοί οι άνεμοι στο Ιόνιο 2 – 3 μποφόρ, σε ήπιες εντάσεις και στο Αιγαίο, ο βοριάς δε θα ξεπεράσει τα 3 – 4 και μόνο στο Καρπάθιο θα φυσάει λίγο περισσότερο, με ένταση 5 μποφόρ.

Την Τετάρτη 27/10, με εξαίρεση πρόσκαιρη αραιή συννεφιά στη βόρεια Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λιακάδα για ακόμα μια ημέρα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών, με τις μέγιστες τιμές κοντά στους 28 – 31 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο. Βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη, στο Ιόνιο 3 – 4 και στο Αιγαίο με ένταση που δε θα ξεπεράσει, τα 3 – 5 μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου και το Σάββατο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλιοθήκη, βιβλία, ράφι, μελέτη, ανάγνωση
Σχολικές βιβλιοθήκες Δημοτικών Σχολείων: Εγκύκλιος για τη διεύρυνση του δικτύου
Δυνατότητα εγγραφής στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία που διαθέτουν αυτόνομο χώρο για τη...
Σχολικές βιβλιοθήκες Δημοτικών Σχολείων: Εγκύκλιος για τη διεύρυνση του δικτύου
παντειο απδπχ
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για διαρκή επιμόρφωση
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ) και το Πάντειο Πανεπιστήμιο συμφώνησαν να συνεργαστούν ενεργά προς όφελος της ενημέρωσης και της διαρκούς...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για διαρκή επιμόρφωση