επίδομα θέρμανσης
Σε περίπου 15 ημέρες από τώρα υπολογίζεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα έχουν δουν το επίδομα θέρμανσης στους λογαριασμούς τους τα νοικοκυριά που έλαβαν και πέρυσι το επίδομα

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για το επίδομα θέρμανσης παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι η πλατφόρμα αιτήσεων θα ανοίξει τον Νοέμβριο.

Ποιοι θα λάβουν πρώτοι το επίδομα

Τα νοικοκυριά που έλαβαν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης είναι τα πρώτα που θα δουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους έως τις 10 Δεκεμβρίου. Θα λάβουν προκαταβολή ίση με το περυσινό επίδομα και στη συνέχεια θα εισπράξουν το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται αφού γίνουν οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί με τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου.

Οι νέοι δικαιούχοι

Οι νέοι δικαιούχοι θα πληρωθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου ενώ οι πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης σε περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Απριλίου.

Έτσι, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις και στο τέλος Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη πληρωμή, η δεύτερη στο τέλος Φεβρουαρίου και η τρίτη δόση στο τέλος Απριλίου.

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

επίδομα θέρμανσης ποσά

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, έως την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αλλά και τους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης.

«Αυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι πως ανεξάρτητα από την ποσότητα που θα βάλουν οι δικαιούχοι του επιδόματος, που ήταν και πέρσι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, θα δοθούν προκαταβολές ανάλογες με την δαπάνη που έκαναν τον περασμένο χειμώνα και θα γίνει αργότερα συμψηφισμός εάν δεν καταναλώσουν την ποσότητα πετρελαίου που αναλογεί στην προκαταβολή του επιδόματος», είπε.

«Μιλάμε για πάνω από μισό δις ευρώ βοήθεια στα νοικοκυριά για την θέρμανση, από το επίδομα θέρμανσης και την επιδότηση του πετρελαίου. Σε κάθε περίπτωση θα έχουν δοθεί 150 εκατομμύρια ευρώ από το επίδομα στους πολίτες για το επίδομα θέρμανσης μέχρι το τέλος του έτους και άλλα τόσα για την επιδότηση του πετρελαίου», σημείωσε ο υπουργός.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο πληρωμές:

– Εως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Φεβρουαρίου 2023.

– Εως την 30ή Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Απριλίου 2023.

Τα ποσά του επιδόματος θα κυμαίνονται μεταξύ 100 και 800 ευρώ για όσους χρησιμοποιούν ήδη πετρέλαιο θέρμανσης. Για όσους εγκαταλείψουν το ηλεκτρικό ρεύμα ή το φυσικό αέριο για να μεταβούν στο πετρέλαιο θέρμανσης, το ποσό θα διπλασιάζεται, φθάνοντας από 200 μέχρι 1.600 ευρώ.

Επίσης αυξάνεται το όριο αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους δικαιούχους από 180.000 σε 200.000 ευρώ, προκειμένου να προσαρμοστεί στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Ο συνολικός αριθμός των οικογενειών που θα εισπράξουν το επίδομα θα αυξηθεί από 827.576 σε περίπου 1.300.000.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathimatika
Μαθηματικά Γυμνασίου: Νέα σημαντική οδηγία για τη διδασκαλία τους
Το μάθημα των μαθηματικών σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου είναι ενιαίο και αδιαίρετο που σημαίνει ότι δεν αποτελούν κλάδους το Μέρος Α (Άλγεβρα) και...
Μαθηματικά Γυμνασίου: Νέα σημαντική οδηγία για τη διδασκαλία τους
Σακελλαροπούλου (2)
Τέμπη-Σακελλαροπούλου: «Η οδύνη παραμένει αμείωτη και τα ερωτήματα δίχως απάντηση»
Η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την μαύρη επέτειο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη
Τέμπη-Σακελλαροπούλου: «Η οδύνη παραμένει αμείωτη και τα ερωτήματα δίχως απάντηση»