Χανιά: Συνελήφθησαν ξανά οι 2 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία στο Σφηνάκι
Ανατροπή στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας στο Σφηνάρι - Συνελήφθησαν ξανά αν και είχαν αθωωθεί δύο φορές

Συνελήφθησαν στις 30 Σεπτεμβρίου στα Χανιά δύο άνδρες ημεδαποί στο πλαίσιο αναιρετικής απόφασης του Στ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία.

Ο Άρειος Πάγος με απόφασή του προχώρησε στην αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για δύο Έλληνες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης και αναπέμπει την απόφαση εκ νέου να δικαστεί και από το ίδιο δικαστήριο.

Από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το 2017 οι δύο κατηγορούμενοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί δις ισόβια για τη δολοφονία του ζευγαριού, 78 ετών ο άνδρας και 66 ετών η σύζυγός του,  και έξι χρόνια φυλάκιση για ληστεία. Στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο το Φεβρουάριο του 2020 κρίθηκαν αθώοι με ευρεία πλειοψηφία 6-1.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως το δικαστήριο είχε οδηγηθεί στην απόφαση αυτή καθώς στον τόπο του εγκλήματος δεν βρέθηκε γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα των κατηγορούμενων.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηλικιωμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από χτυπήματα με μαχαίρι και με ξύλο, αφού προηγουμένως είχαν βασανιστεί προκειμένου να ομολογήσουν που είχαν κρύψει χρηματικό ποσό, ύψους 60.000 ευρώ που είχαν σπίτι τους και τις προηγούμενες ημέρες είχαν αποσύρει από τραπεζικό τους λογαριασμό. 

Για το έγκλημα είχαν συλληφθεί δύο βασικοί κατηγορούμενοι, ηλικίας τότε 51 και 36 χρόνων αντίστοιχα και οι οποίοι ποτέ δεν παραδέχθηκαν την ενοχή τους αλλά από την πρώτη στιγμή δήλωναν αθώοι.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

exetaseis.jpg
Εγγραφές στα ΕΠΑΛ: «Χιλιάδες μαθητές αντιμέτωποι με αποκλεισμό»
Καταγγελία για ασφυκτικές προθεσμίες και πρόωρο «κλείδωμα» τμημάτων που περιορίζουν την πρόσβαση στην Επαγγελματική Εκπαίδευση
Εγγραφές στα ΕΠΑΛ: «Χιλιάδες μαθητές αντιμέτωποι με αποκλεισμό»
διπαε
ΔΙΠΑΕ: Με μεγάλη επιτυχία και με πλούσιο διάλογο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βρυξέλες
«Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αποτελεί πλέον μια εξωγενή τεχνολογική προσθήκη, αλλά τον κεντρικό πυλώνα μιας δομικής μεταρρύθμισης, που επαναπροσδιορίζει...
ΔΙΠΑΕ: Με μεγάλη επιτυχία και με πλούσιο διάλογο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βρυξέλες
εκδηλωση
Εκδήλωση «Τα παιδιά μιλούν για τα δικαιώματά τους» - Σήμερα, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 στα Τρίκαλα
Από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων
Εκδήλωση «Τα παιδιά μιλούν για τα δικαιώματά τους» - Σήμερα, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 στα Τρίκαλα