fagito-autokinito
Οδηγείς και τρως ή πίνεις καφέ; Χαιρέτα το το δίπλωμα σου

Μπορεί ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας να μην ορίζει ρητά και κατηγορηματικά την απαγόρευση κατανάλωσης φαγητού από τον οδηγό την ώρα που αυτός βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, ωστόσο, περιγράφει σε δύο άρθρα την παράβαση στην οποία θα υποπέσει κάποιος αν επιλέξει να γευματίσει εν ώρα… υπηρεσίας.

Ειδικότερα, στο άρθρο 13, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει ότι ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεων του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς και προβλέπει πρόστιμο 100 ευρώ καθώς και επί τόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για τριάντα ημέρες.

Μάλιστα, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας επανέρχεται στο άρθρο 40 για τα ποδήλατα. μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες, τρίτροχα οχήματα και Ε.Π.Η.Ο. Όπως ορίζεται, οι οδηγοί των προαναφερθέντων οχημάτων, όταν οδηγούν, πρέπει να κρατούν το τιμόνι (εφόσον υπάρχει) και με τα δύο τους χέρια, εκτός αν δίνουν σήμα σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα, προβλέποντας χρηματικό πρόστιμο ύψους 80 ευρώ για τους παραβάτες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ
Πολιτικός αιφνιδιασμός: Πρόταση Τσίπρα προς Καρυστιανού για το Επικρατείας – Στο τραπέζι και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Επιφυλάξεις για το κατά πόσο τέτοιες κινήσεις μπορούν να γεφυρώσουν τον κόσμο της κοινωνικής διαμαρτυρίας με την οργανωμένη πολιτική.
Πολιτικός αιφνιδιασμός: Πρόταση Τσίπρα προς Καρυστιανού για το Επικρατείας – Στο τραπέζι και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
kaldis
Παν. Καλδής (Πρύτανης ΠΑ.Δ.Α) στο alfavita.gr: Το «Success Story» της Δυτικής Αττικής - 8 Χρόνια Δημιουργικής Εξέλιξης
Το Πανεπιστήμιο που Αλλάζει τον Χάρτη της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο
Παν. Καλδής (Πρύτανης ΠΑ.Δ.Α) στο alfavita.gr: Το «Success Story» της Δυτικής Αττικής - 8 Χρόνια Δημιουργικής Εξέλιξης
O φοιτητής Κωνσταντίνος Κρήτος
Έλληνας φοιτητής στους 24 κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που επέλεξε η NASA
Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Κρήτος που έφερε «επανάσταση» στον κώδικα αστροφυσικής και κέρδισε την υποτροφία της NASA
Έλληνας φοιτητής στους 24 κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που επέλεξε η NASA