ΛΕΙΨΙΑ
Αν ψάχνεις μία όμορφη, μποέμ, ιδιαίτερη και φθινοπωρινή ευρωπαϊκή πόλη για ολιγοήμερες διακοπές, η Λειψία είναι εκεί για να σου προσφέρει απλόχερα όλα όσα χρειάζεσαι. Όσο για τα αεροπορικά; Αν κλείσεις τα εισιτήρια σου νωρίς, θα εξασφαλίσεις εισιτήρια από την Αθήνα με 123€ πήγαινε-έλα!

Ο Γκαίτε είχε αποδώσει στη Λειψία τον χαρακτηρισμό «Παρίσι της Γερμανίας» και η αλήθεια είναι πως αυτό και μόνο είναι αρκετό για να σε πείσει να επισκεφτείς αυτήν την τόσο όμορφη, μα λιγότερο προβεβλημένη περιοχή της Γερμανίας.

Η μεγαλύτερη πόλη της Σαξονίας συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο, γοητεύει με την αρχιτεκτονική της και παραμένει μια εναλλακτική –ενίοτε και σκοτεινή– ντίβα, με πάθος για τις τέχνες. 

Η Λειψία είναι μια μικρή, καταπράσινη πόλη, η οποία χαρακτηρίζεται από τεράστια πάρκα, εντυπωσιακούς πεζοδρόμους και ιδιαίτερα μπαράκια, στα οποία συχνά-πυκνά θα ακούσεις να παίζει μουσική του Μπαχ και του Βάγκνερ, μιας και η περιοχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις συγκεκριμένες καλλιτεχνικές προσωπικότητες.

Είναι μία πόλη αφιερωμένη στην τέχνη και ζει και αναπνέει στους ρυθμούς της, γεγονός που καθίσταται σαφές από τη φινέτσα και την αισθητική που αναδύεται από κάθε γωνιά της. Ένα εκπληκτικό Μουσείο Τέχνης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Ευρώπης, σε περιμένει να το επισκεφτείς στο ιστορικό κέντρο της Λειψίας…

Το μαγικό φθινόπωρο της Λειψίας

Σε κάθε εποχή η Λειψία θα βρίσκεται εκεί για να σε συνεπάρει, ωστόσο αν έπρεπε να επιλέξουμε την ιδανική περίοδο, αυτή δεν θα ήταν άλλη από το φθινόπωρο. Τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη η πόλη έχει ακόμα πολύ τουρισμό, τα cafe και τα μπαρ είναι γεμάτα, ενώ ο καιρός επιτρέπει ωραίους περιπάτους στα ατελείωτα πάρκα της,

Ένας ακόμα λόγος που πρέπει να επισκεφτείς την πόλη το φθινόπωρο, είναι πως αυτή είναι η απόλυτη εποχή των φεστιβάλ, με αποτέλεσμα εβδομάδες ολόκληρες η πόλη να «χορεύει» σε άκρως εορταστικούς ρυθμούς.

Η εορταστική-φεστιβαλική περίοδος ξεκινά με το «Leipziger Jazztage» και συνεχίζεται με το μεγαλύτερο φεστιβάλ καμπαρέ της Γερμανίας, το «Lachmesse». Σειρά παίρνει το «DOK Leipzig» (με ντοκιμαντέρ και ταινίες animation), τα «Designer’s Open» και  «Grassimesse» (με έμφαση στην εναλλακτική σκηνή του ντιζάιν) και ολοκληρώνεται με το «euro-scene» (φεστιβάλ θεάτρου).

Πώς θα φτάσεις στη Λειψία

Η Λειψία είναι μία πόλη «φιλική» στον ταξιδιώτη αναφορικά με τις μετακινήσεις που θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει. Το αεροδρόμιο της πόλης απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της και ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να φτάσεις στο κέντρο από εκεί είναι με το τρένο. Δρομολόγια από τον σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου προς την πόλη πραγματοποιούνται ανά μισή ώρα και η διαδρομή διαρκεί κάτι λιγότερο από 15 λεπτά. Όσο για τα αεροπορικά; Όπως ενημερώνει δημοσίευμα του ethnos.gr που κάνει και την πρόταση, αν κλείσεις τα εισιτήρια σου νωρίς, θα εξασφαλίσεις εισιτήρια από την Αθήνα με 123€ πήγαινε-έλα!

Προτάσεις διαμονής

Το The Westin Leipzig διαθέτει πολυτελές λόμπι, εντυπωσιακά δωμάτια και μπαρ στον 17ο όροφο με πανοραμική θέα όλη την πόλη. Από 84 ευρώ το δίκλινο (Gerberstrasse 15, Τηλ.: +49 341 9880, https://www.westin-leipzig.de/en/). Το Galerie Hotel Leipziger Hof φημίζεται για τα δωμάτιά του, που είναι διακοσμημένα από ντόπιους gaffiti artists από το μακρινό 1989, και για το καλό του εστιατόριο. Από 83 ευρώ το δίκλινο (Hedwigstrasse 1-3, Τηλ.: +49 341 69740, https://www.leipziger-hof.de/). Το πρώην Accento και νυν Good Morning + Leipzig, πολύχρωμο και διακοσμημένο με pop art αισθητική, προσφέρει εξαιρετικό μπουφέ και συνιστά μια καλή επιλογή αν έχουμε δικό μας μεταφορικό μέσο. Εμείς που επιχειρήσαμε να χρησιμοποιήσουμε νυχτερινό λεωφορείο επιστρέφοντας και χαθήκαμε, είχαμε την εκπληκτική εμπειρία τού να μας βοηθήσει ο… Λειψός οδηγός που μιλούσε μόνο Γερμανικά και να μας αφήσει ακριβώς στην είσοδο του hotel, παρακάμπτοντας ελαφρώς τη συνήθη διαδρομή του. Από 59 ευρώ το δίκλινο (Tauchaer Str. 260, Τηλ.: +49 341 92620, https://ligula.se/en/goodmorninghotels/leipzig/). Αν θέλουμε ολίγη ιστορική αύρα με αυθεντικά ιταλικά έπιπλα, στο Hotel am Bayrischen Platz μπορούμε να κάνουμε κράτηση στο δωμάτιο που διέμεινε ο Karl Marx και η κόρη του τον Σεπτέμβριο του 1847, το οποίο κοστίζει όσο τα υπόλοιπα δωμάτια. 89 ή 99 ευρώ, ανάλογα με την περίοδο, το δίκλινο συμπεριλαμβανομένου πρωινού μπουφέ (Paul-List-Straße 5, Τηλ.: +49 341 140860, https://hotel-am-bayrischen-platz.de).

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tilekpaideusi
Έρευνα: Η τηλεκπαίδευση ενίσχυσε τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανισότητες
Έρευνα ΚΕΜΕΤΕ για την τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της πανδημίας - Μορφωτικές ανισότητες και συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα»
Έρευνα: Η τηλεκπαίδευση ενίσχυσε τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανισότητες
21-03-1967-vouli-tanks.jpg
Αποκαλυπτική έρευνα: Το 18% των Ελλήνων πιστεύει ότι μια Χούντα «χρειάζεται» σε κάποιες περιπτώσεις
Έρευνα Prorata - Τρόμος: Το 18% των Ελλήνων έχει θετική γνώμη για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο
Αποκαλυπτική έρευνα: Το 18% των Ελλήνων πιστεύει ότι μια Χούντα «χρειάζεται» σε κάποιες περιπτώσεις