«Ξεχάσαμε να σας πληρώσουμε για την κηδεία»: Απίστευτη απάτη σε γραφείο τελετών
Βόλος: Προσπάθησαν να εξαπατήσουν γραφείο τελετών

Νέα απόπειρα απάτης με υποψήφιο θύμα μια ιδιοκτήτρια Γραφείου Τελετών, σημειώθηκε στο Βόλο.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, άνδρας με ξένη προφορά τηλεφώνησε το απόγευμα του Σαββάτου από ελληνικό αριθμό κινητού τηλεφώνου σε Γραφείο Τελετών του Βόλου, ζητώντας αρχικά συγγνώμη και λέγοντας πως «ξεχάσαμε να σας πληρώσουμε για την κηδεία», ζητώντας στη συνέχεια από την ιδιοκτήτρια έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για να καταθέσει τα χρήματα για την κηδεία συγγενικού του προσώπου που είχε γίνει τον Μάιο.

Η ιδιοκτήτρια του γραφείου παραξενεύτηκε και ζήτησε από τον σύζυγο και την κόρη της να μάθει αν έχουν κάποια οικονομική εκκρεμότητα στο όνομα «Μαρία Π.» που μπορεί η ίδια να μην θυμάται, με τους ίδιους να ανατρέχουν στα παραστατικά που είχαν εκδώσει το προηγούμενο διάστημα για να διαπιστώσουν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η ιδιοκτήτρια ωστόσο θεώρησε ότι μπορεί να είναι κάποια παλιά εκκρεμότητα και έδωσε τον τραπεζικό της λογαριασμό προκειμένου να της καταβάλουν χρήματα, θεωρώντας ότι δεν μπορεί κάτι να πάει στραβά. Στη συνέχεια ωστόσο έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο email της με έναν σύνδεσμο ζητώντας της να πατήσει για να λάβει τα χρήματα.

Η ανυποψίαστη επιχειρηματίας πάτησε και οδηγήθηκε σε ένα περιβάλλον που έμοιαζε με την ιστοσελίδα της τράπεζάς της όπου της ζητούνταν να συμπληρώσει τα στοιχεία χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Αντιλαμβανόμενη ότι κάτι δεν πάει καλά, έκλεισε τη σελίδα χωρίς να βάλει τα στοιχεία της. Ο επιτήδειος, ο οποίος σκοπό είχε να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και να της αποσπάσει χρήματα, κάλεσε ξανά στο γραφείο τελετών για να την ρωτήσει αν ακολούθησε τα βήματα που της είπε για να λάβει αρνητική απάντηση.

Η απόπειρα απάτης είχε γίνει αντιληπτή και η επιχειρηματίας είπε πως το web banking της είναι μπλοκαρισμένο και ζήτησε να της καταβάλει τα χρήματα και θα τα δουν μέσω του ATM της τράπεζας. Ο απατεώνας κατάλαβε τότε ότι έγινε αντιληπτός και έκλεισε το τηλέφωνο, χωρίς να προσπαθήσει περαιτέρω να πείσει την επιχειρηματία.

Η επιχειρηματίας επικοινώνησε με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνοντας για ότι της συνέβη, με την υπηρεσία να της ζητά να απευθυνθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και να υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βροχές
Ο Τσατραφύλλιας μίλησε: Πανελλαδική κακοκαιρία από αύριο - Έρχονται χιόνια
Η Ελλάδα εισέρχεται σε μία περίοδο έντονης καιρικής αστάθειας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια...
Ο Τσατραφύλλιας μίλησε: Πανελλαδική κακοκαιρία από αύριο - Έρχονται χιόνια
Xριστούγεννα
Η... γιορτινή εστία μικροβίων - Πώς να καθαρίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν το στολίσετε
Όσα αγνοείτε για το δέντρο που μπαίνει στο σαλόνι σας – και πώς να το καθαρίσετε σωστά πριν γίνει… πρόβλημα
Η... γιορτινή εστία μικροβίων - Πώς να καθαρίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν το στολίσετε