Απεργία στα ΜΜΜ: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και λεωφορεία σήμερα Τετάρτη η Αθήνα
Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και Τραμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ.

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου η Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα σωματεία τους.

Στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για σήμερα Τετάρτη συμμετέχουν τα σωματεία εργαζομένων στις συγκοινωνίες της Αθήνας, με αφορμή νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ του υπερταμείου.

Έτσι σήμερα δεν κυκλοφορούν λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τη λήξη της. 

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και Τραμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αναφέρει:

«Ενώ η κοινωνία βιώνει, καθημερινά, τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με τις δραματικές αυξήσεις στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η Κυβέρνηση προωθεί τα σχέδιά της για την ιδιωτικοποίηση της Ε.Υ.Δ.Α.Π. και των εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών, όπως ο Ο.Α.Σ.Α., η ΣΤΑ.ΣΥ. και η Ο.Σ.Υ., αδιαφορώντας για τις συνέπειες από την κερδοσκοπική ασυδοσία, που θα υπάρξουν για το μέγιστο αγαθό, το νερό και τις Αστικές Συγκοινωνίες.

Το νομοσχέδιο, που βρίσκεται στη Βουλή και υλοποιεί αυτόν το σχεδιασμό, για να διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις, προβλέπει και σειρά ρυθμίσεων, οι οποίες οδηγούν σε διάλυση τις εργασιακές σχέσεις, δημιουργούν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων μέσα στον ίδιο εργασιακό χώρο και υπονομεύουν περισσότερο τον ρόλο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι εξαιρούνται από τις Επιχειρησιακές
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και διευκολύνεται η απόλυσή τους, ακόμα και ένα έχουν προσληφθεί ως αορίστου χρόνου. Επίσης, για πρώτη φορά, προβλέπεται η ύπαρξη σε αυτές τις εταιρείες «νοικιαζόμενων» εργαζόμενων.

Παράλληλα, σε ένα κρεσέντο παλαιοκομματισμού και εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο: α) περιορίζεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις προσωπικού, β) ενισχύονται οι προμήθειες σε απευθείας αναθέσεις και γ) ανοίγει η πόρτα προσλήψεων ακριβοπληρωμένων «golden boys» καθώς δίνεται η δυνατότητα προσλήψεων για θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών, υπονομεύοντας την υπηρεσιακή εξέλιξη του υπάρχοντος προσωπικού.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες της πρωτεύουσας θα αγωνιστούμε, με όλες τις δυνάμεις μας, για να αποτρέψουμε τη ψήφιση αυτού του εκτρωματικού νομοσχεδίου.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, την Τετάρτη 21-9-2022, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τα Δ.Σ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ASEP
ΑΣΕΠ: Ανοικτή κληρωτίδα σε ΕΡΤ και ΕΥΑΘ - Βγαίνουν τα απολέσματα
Το ΑΣΕΠ προχωρά αύριο στην ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής λογισμικού ανοικτής κληρωτίδας στο πλαίσιο των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 4Κ/2025 και 6Κ/2025
ΑΣΕΠ: Ανοικτή κληρωτίδα σε ΕΡΤ και ΕΥΑΘ - Βγαίνουν τα απολέσματα
attiki_odos.jpg
Κυκλοφοριακό «μπλόκο» στην Αττική Οδό προς Αεροδρόμιο έως την Κυριακή
Κλειστό τμήμα 8 χιλιομέτρων λόγω εργασιών στη σήραγγα «Λιοσίων» – Ποιες διαδρομές προτείνει η Τροχαία για την αποφυγή ταλαιπωρίας
Κυκλοφοριακό «μπλόκο» στην Αττική Οδό προς Αεροδρόμιο έως την Κυριακή
Ιάκωβος Μιχαηλίδης
Ι. Μιχαηλίδης για Καισαριανή: «Μάρτυρας αυτοθυσίας οι φωτογραφίες – Βάδιζαν στο θάνατο χωρίς ίχνος φόβου»
Ο καθηγητής Ιστορίας του ΑΠΘ αναλύει τη συγκλονιστική δύναμη των 200 κομμουνιστών στα ντοκουμέντα από το Σκοπευτήριο
Ι. Μιχαηλίδης για Καισαριανή: «Μάρτυρας αυτοθυσίας οι φωτογραφίες – Βάδιζαν στο θάνατο χωρίς ίχνος φόβου»
ΕΜΠ
ΕΜΠ: Αναγορεύει σε επίτιμο Διδάκτορα τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Δημήτρη Αντωνακάκη
Η αρχιτεκτονική ως πράξη πολιτισμού - Ο Δημήτρης Αντωνακάκης είναι εμβληματική μορφή της ελληνικής αρχιτεκτονικής
ΕΜΠ: Αναγορεύει σε επίτιμο Διδάκτορα τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Δημήτρη Αντωνακάκη