Ασύλληπτο! «Θα σε κάψουμε ζωντανό αν ανοίξεις το στόμα σου», φέρεται να έλεγαν στο νεαρό μαθητή προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δε θα μιλήσει
Πύργος: Νέα υπόθεση bullying μετά το θρίλερ με τον Θύμιο – Αποκαλυπτικό video στα social media και προσαγωγές - Ανάστατοι γονείς σπεύδουν να ζητήσουν προστασία των παιδιών τους

Η υπόθεση bullying του Θύμιου Μπουγά που συγκλόνισε πριν λίγο καιρό το πανελλήνιο και είχε οδηγήσει για ένα μήνα στην εξαφάνισή του, φαίνεται πως δεν έγινε παράδειγμα προς αποφυγή για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα άτομα μικρότερων ηλικιών, αφού ένα νέο περιστατικό με αρνητικούς πρωταγωνιστές νεαρά αγόρια έκανε την εμφάνισή του και «ταρακουνά» για ακόμα μια φορά τα «θεμέλια» της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αναλυτικό δημοσίευμα του patrisnews.com,  τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στα προφίλ νεαρών ατόμων στα socialmedia βίντεο που δείχνει δυο νεαρά αγόρια να χαστουκίζουν διαδοχικά ένα ανήλικο σε κεντρικό δρόμο της πόλης του Πύργου, με την εικόνα να σοκάρει και να προκαλεί τεράστια ανησυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έχει γίνει τουλάχιστον εδώ και δέκα ημέρες, με το υλικό να βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας που διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και όσων παρακολουθούσαν και κοινοποίησαν το εν λόγω βίντεο, ενώ φαίνεται να επαναλήφθηκε ξανά πριν τρεις μέρες.

Το «επίμαχο» υλικό

Όπως μεταδίδει το ilialive.gr, το βίντεο που "ανέβηκε” στα social media απεικονίζει δύο νεαρά άτομα που έχουν απομονώσει ένα άλλο νεαρό άτομο και τον χαστουκίζουν συνεχόμενα. Εκείνο δεν αντιδρά και προσπαθεί να μην δημιουργήσει μεγαλύτερη ένταση για να μπορέσει να διαφύγει.

Οι Αρχές που εξέτασαν προσεκτικά το βίντεο σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιήσει τα πρόσωπα και έχουν έρθει σε επαφή με το περιβάλλον του νεαρού. Η υπόθεση σύμφωνα με αστυνομικές πηγές σχετίζεται με τα θλιβερά γεγονότα των βανδαλισμών στο 4ο γυμνάσιο Πύργου τον περασμένο χειμώνα.

Οι προσαγωγές

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το περασμένο Σάββατο υπήρξε επιχείρηση της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων με τη συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας στην κεντρική πλατεία του Πύργου, πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, όπου έγιναν τρεις προσαγωγές νεαρών ατόμων. Τα άτομα που προσήχθησαν δεν είναι αυτά που φαίνονται στο επίμαχο υλικό, ωστόσο δείχνουν να έχουν μια συμμετοχή στην υπόθεση μιας και ήταν αυτά που ανάρτησαν το υλικό.


Απειλές… για να γλιτώσουν δικαστήριο

Το bullying των νεαρών στο μικρό παιδί δε φαίνεται να σταματά εκεί, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές της εφημερίδας «Πατρίς» του Πύργου, έχει δεχθεί αρκετές απειλές ακόμα και για τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, οι δυο νεαροί, ηλικίας 17 και 18 ετών περίπου, φαίνεται πως σχετίζονται με την υπόθεση των βανδαλισμών που είχαν σημειωθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου και υπό το φόβο της εκδίκασης της υπόθεσης απειλούσαν το νεαρό άτομο να μη μιλήσει. «Θα σε κάψουμε ζωντανό αν ανοίξεις το στόμα σου», φέρεται να έλεγαν στο νεαρό αγόρι προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δε θα μιλήσει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έχουν υπάρξει απειλές σε ακόμα δυο παιδιά, με αυτές στο ένα να αφορούν την ίδια υπόθεση και τις υπόλοιπες στο δεύτερο να έχουν να κάνουν με διαφορετικό περιστατικό.

Στην αστυνομία οι γονείς

Χθες το απόγευμα, ο πατέρας του νεαρού αγοριού βρέθηκε νωρίς στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηλείας, προκειμένου να καταθέσει τα όσα βίωσε ο γιός του. Το ίδιο βράδυ ακολούθησε και η μητέρα του, με την υπόθεση πλέον να λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως γίνεται αυτεπάγγελτη μήνυση από τις αστυνομικές αρχές, με τους γονείς σε αντίθετη περίπτωση να είναι έτοιμη να καταθέσουν μήνυση. Το σημαντικότερο είναι οι αστυνομικές αρχές να κινηθούν αστραπιαία και να κλείσουν την υπόθεση, προκειμένου τα παιδιά πρωτίστως και οι οικογένειές τους ακολούθως να νιώσουν ασφάλεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά