βροχές, καταιγίδες
Άστατος ο καιρός αύριο με τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και μετά στο μεγαλύτερο τμήμα κυρίως της ηπειρωτικής χώρας

Την Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Ήπειρο, Ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς στο Κεντρικό Ιόνιο, που τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας (με εξαίρεση τη Θράκη, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο) και πιθανώς στη Ρόδο.

Τα φαινόμενα κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων σε Κεντρικό Ιόνιο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 28 βαθμούς), 20 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 19 έως τους 29 βαθμούς), 22 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 34 βαθμούς), 21 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 21 έως 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά τμήματα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Το σχολείο δεν περιορίζεται στη μετάδοση γνώσεων»
Κριτική σκέψη στα σχολεία: Το πρόγραμμα που μαθαίνει στους μαθητές να ξεχωρίζουν την αλήθεια από την παραπληροφόρηση - Συνέδριο Υπουργείου Παιδείας:...
Ζαχαράκη: «Το σχολείο δεν περιορίζεται στη μετάδοση γνώσεων»
Αλέξης Τσίπρας
Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση Τσίπρα στο Χαλάνδρι – Σε τροχιά εξελίξεων η Κεντροαριστερά
Σεισμικές διεργασίες στην Κεντροαριστερά – Το Χαλάνδρι, ο Τσίπρας και το πολιτικό σταυροδρόμι του ΣΥΡΙΖΑ
Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση Τσίπρα στο Χαλάνδρι – Σε τροχιά εξελίξεων η Κεντροαριστερά
Μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας
ΔΠΘ: Επίτιμος Διδάκτορας ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας
ΔΠΘ: Επίτιμος Διδάκτορας ο Απόστολος Τζιτζικώστας
syntaxi.jpg
Συντάξεις Ιουνίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Όλες οι ημερομηνίες
Συντάξεις Ιουνίου 2026: Πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές – Όλες οι ημερομηνίες για ΕΦΚΑ και ταμεία
Συντάξεις Ιουνίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Όλες οι ημερομηνίες