penteli fotia
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πεντέλη - Δύο τα μέτωπα - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Καίγονται σπίτια στο Ντράφι - Εκκενώνονται Ανθούσα, Διώνη και Δαμάσι

Μάχη με τις φλόγες στη μεγάλη φωτιά της Πεντέλης δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ήδη καίγονται σπίτια στο Ντράφι, ενώ εκκενώνεται η Ανθούσα, η Διώνη και Δαμάσι

Συγκεκριμένα, στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην Ανθούσα να εκκενώσουν προς Γέρακα, ενώ όσοι βρίσκονται στη Διώνη και στο Δαμάσι να εκκενώσουν τώρα προς Παλλήνη λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται στην περιοχή. 

Συγκεκριμένα το μήνυμα για την Ανθούσα αναφέρει:  «Αν βρίσκεστε προς Ανθούσα εκκενώστε τώρα προς Γέρακα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το μήνυμα για Διώνη και Δαμάσι, αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Διώνη & #Δασαμάρι εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης

Στο μέτωπο που κινείται προς Ντράφι η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια, με τις επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα να έχουν παραταχθεί στις οδούς Αχαιών και Δωριέων.

Παράλληλα, εκκενώθηκε και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πεντέλη από νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας ζητήθηκε από τους εργαζόμενους του Αστεροσκοπείου να απομακρυνθούν προληπτικά από τις εγκαταστάσεις και να αποχωρήσουν από το κτίριο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

penteli fotia 2

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Νωρίτερα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση από το Ντράφι προς Παλλήνη.

«Αν βρίσκεστε στο Ντράφι, εκκενώστε πώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφερόταν στο μήνυμα.

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε συγκεκριμένους δρόμους λόγω της δασικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:

  • Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος 
  • Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι
  • Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι
  • Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη
penteli fotia 3

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα