Κρήτη: Προφυλακιστέος ο 42χρονος μητροκτόνος
Ο 42χρονος καθ’ ομολογία δράστης απολογήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου κρατείται και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 42χρονος κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος, ωστόσο λόγω της κακής ψυχολογικής του κατάστασης θα μεταφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

"Ο ίδιος δεν έχει συνειδητοποιήσει έως τώρα τι έχει πράξει. Δεν γνωρίζει για ποιο λόγο κρατείται. Υποστηρίζει ότι έχει συλληφθεί για εξακρίβωση στοιχείων. Θεωρώ από την επικοινωνία που είχα μαζί του ότι ο άνθρωπος πάσχει από πολύ σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και χρήζει οπωσδήποτε ψυχιατρικής φροντίδας. Φρονώ ότι θα αποσταλεί στο Τμήμα της ψυχιατρικής του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού", δήλωσε στο Creta24, ο δικηγόρος του 42χρονου, Μίνως Αποστολάκης.

"Το μόνο που ζητούσε ήταν να δει την γυναίκα του και τον εισαγγελέα. Δεν έχει συνείδηση, δεν έχει καταλάβει ακόμη και σήμερα για το τι μέλλει γενέσθαι και δεν ήταν και ήρεμος. Φώναζε, αναγκάστηκαν τρεις αστυνομικοί να τον κρατάνε για να απολογηθεί", συμπλήρωσε ο κ. Αποστολάκης.

"Τον ρώτησα αν γνωρίζει γιατί κρατείται. Δεν γνωρίζει. Από εκεί και πέρα επειδή είναι πολύ λεπτά τα ζητήματα της ψυχικής διαταραχής, προτίμησα σαν συνήγορός του να μην του γνωστοποιήσω την πράξη του. Οι ίδιες οι ανακριτικές άλλωστε του έχουν ήδη γνωστοποιήσει την πράξη του, οπότε γνωρίζει γιατί κατηγορείται. Δεν έχει συνείδηση όμως για να αντιληφθεί την πράξη του, δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει και δεν αναφέρθηκα εκτενώς στο ζήτημα της μητέρας του για λόγους της ψυχικής του διάθεσης", συνέχισε.

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως η οικογένειά του έβλεπε ότι η ψυχική του υγεία ήταν επιβαρυμένη και προσπαθούσαν να τον πείσουν να δει κάποιον ειδικό, ωστόσο ο 42χρονος αρνιόταν.

"Και εγώ θεωρώ ότι είναι ακραίο το πόσο γρήγορα η ψυχική του διάθεση μεταβλήθηκε και ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν γνωρίζει ούτε πώς τον λένε", κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τραμπ
Ο «ακάλεστος» σωτήρας Τραμπ που γλίτωσε την ανθρωπότητα από τον όλεθρο που ο ίδιος δημιούργησε
Πόση ακόμη προστασία θα αντέξουμε; - Ο Τραμπ αυτοανακηρύσσεται φύλακας-άγγελος του πλανήτη
Ο «ακάλεστος» σωτήρας Τραμπ που γλίτωσε την ανθρωπότητα από τον όλεθρο που ο ίδιος δημιούργησε
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Πολυνομοσχέδιο Παιδείας: Σαρωτικές αλλαγές σε Παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια
Στη Βουλή κατατέθηκαν οι νέες ρυθμίσεις σε διδακτική και Παιδαγωγική επάρκεια για προγράμματα πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών
Πολυνομοσχέδιο Παιδείας: Σαρωτικές αλλαγές σε Παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια
ειδικ
Στον «αέρα» η Ειδική Αγωγή στη Ζάκυνθο: Πάνω από 290 ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα - 15 κενά εκπαιδευτικών και μαθητές χωρίς Παράλληλη Στήριξη
Σχεδόν 16.000 χαμένες ώρες διδασκαλίας από την αρχή του σχολικού έτους στη Ζάκυνθο
Στον «αέρα» η Ειδική Αγωγή στη Ζάκυνθο: Πάνω από 290 ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα - 15 κενά εκπαιδευτικών και μαθητές χωρίς Παράλληλη Στήριξη