Ο 42χρονος καθ’ ομολογία δράστης απολογήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου κρατείται και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 42χρονος κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος, ωστόσο λόγω της κακής ψυχολογικής του κατάστασης θα μεταφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

"Ο ίδιος δεν έχει συνειδητοποιήσει έως τώρα τι έχει πράξει. Δεν γνωρίζει για ποιο λόγο κρατείται. Υποστηρίζει ότι έχει συλληφθεί για εξακρίβωση στοιχείων. Θεωρώ από την επικοινωνία που είχα μαζί του ότι ο άνθρωπος πάσχει από πολύ σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και χρήζει οπωσδήποτε ψυχιατρικής φροντίδας. Φρονώ ότι θα αποσταλεί στο Τμήμα της ψυχιατρικής του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού", δήλωσε στο Creta24, ο δικηγόρος του 42χρονου, Μίνως Αποστολάκης.

"Το μόνο που ζητούσε ήταν να δει την γυναίκα του και τον εισαγγελέα. Δεν έχει συνείδηση, δεν έχει καταλάβει ακόμη και σήμερα για το τι μέλλει γενέσθαι και δεν ήταν και ήρεμος. Φώναζε, αναγκάστηκαν τρεις αστυνομικοί να τον κρατάνε για να απολογηθεί", συμπλήρωσε ο κ. Αποστολάκης.

"Τον ρώτησα αν γνωρίζει γιατί κρατείται. Δεν γνωρίζει. Από εκεί και πέρα επειδή είναι πολύ λεπτά τα ζητήματα της ψυχικής διαταραχής, προτίμησα σαν συνήγορός του να μην του γνωστοποιήσω την πράξη του. Οι ίδιες οι ανακριτικές άλλωστε του έχουν ήδη γνωστοποιήσει την πράξη του, οπότε γνωρίζει γιατί κατηγορείται. Δεν έχει συνείδηση όμως για να αντιληφθεί την πράξη του, δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει και δεν αναφέρθηκα εκτενώς στο ζήτημα της μητέρας του για λόγους της ψυχικής του διάθεσης", συνέχισε.

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως η οικογένειά του έβλεπε ότι η ψυχική του υγεία ήταν επιβαρυμένη και προσπαθούσαν να τον πείσουν να δει κάποιον ειδικό, ωστόσο ο 42χρονος αρνιόταν.

"Και εγώ θεωρώ ότι είναι ακραίο το πόσο γρήγορα η ψυχική του διάθεση μεταβλήθηκε και ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν γνωρίζει ούτε πώς τον λένε", κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει την "ανηλεή καταστολή" των διαδηλώσεων στο Ιράν
Επίσημες εντολές φαίνεται να προέτρεψαν τις αστυνομικές αρχές να ασκούν βία, χωρίς κανένα έλεος προς τους διαδηλωτές.
Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει την "ανηλεή καταστολή" των διαδηλώσεων στο Ιράν
Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πως θα γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο (ΦΕΚ)
Προσλήψεις στο δημόσιο τομέα: Όσοι ενδιαφέρονται να διορισθούν στο δημόσιο θα κληθούν να συμμετάσχουν σε Πανελλήνιο γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και...
Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πως θα γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο (ΦΕΚ)