Πέθανε η ηθοποιός Άννα Πολυτίμου
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Πολυτίμου- Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας

Την τελευταία της πνοή άφησε η γνωστή ηθοποιός Άννα Πολυτίμου. Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα στο facebook:

«Αννούλα μου γλυκιά πέταξες κι εσύ στον ουρανό! Βαθιά θλίψη στον Καλλιτεχνικό χώρο από την νέα απώλεια της σπουδαίας ηθοποιου και φίλης μας ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ, μοναδικής ερμηνεύτριας κλασσικών ρόλων, η απόλυτη ραψωδός των Ομηρικών επών που τα απήγγειλε από.μνήμης, σπουδαια δασκάλα ηθοποιών, σύζυγος του επισης σπουδαίου δασκάλου Βίκου Παπακωνσταντινου και μητέρα του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, από τις τελευταίες επιζώσες συμμαθήτριές της Αλίκης Βουγιουκλάκη, η γλυκιά μου Άννα που στην αρχή της καριέρας μου βρεθήκαμε συνοδοιπόροι και συνιδρυτές του αλησμόνητου ΑΣΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ με τις σπουδαίες παραστάσεις κ τις συμμετοχές στα διεθνή φεστιβάλ.Η πάντα νεανική ΑΝΝΑ μας έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, συλλυπητήρια στην οικογένεια κι από όλους εμάς καλό κατευόδιο».

politimou.jpg

 

Το βιογραφικό της Άννας Πολυτίμου

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο σε ηλικία μόλις 13 ετών μετά από πρόταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ήταν φίλος του πατέρα της. Αργότερα σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους, όπως ο Πέλος Κατσέλης, ο Δημήτρης Ροντήρης κι ο Σπύρος Μελλάς. Αποφοίτησε το 1955.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες του ελεύθερου θεάτρου, όπως ο Κώστας Μουσούρης, ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, ο Κωστής Μιχαηλίδης κ.α. Συνεργάστηκε με πολλά ΔΗΠΕΘΕ και δημοτικά θέατρα κι ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Επί εννιά χρόνια συνεργαζόταν με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας ως ραψωδός, απαγγέλλοντας από στήθους ραψωδίες του Ομήρου. Μαζί με τον ηθοποιό και δάσκαλο του θεάτρου σύζυγό της Νίκο Παπακωνσταντίνου ίδρυσαν το «Θέατρο Σέττας» στην Εύβοια, που είναι μικρογραφία της Επιδαύρου.

Από το 1994, μαζί με τον γιο της Δημήτρη Παπακωνσταντίνου και την Ματίνα Παπαγεωργίου δημιούργησαν το θίασο «Κασταλία» που παρουσιάζει αρχαίο δράμα και φεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τέμπη
Τέμπη: Δικαιοσύνη για τα θύματα - Χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας (Φώτο)
Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας και σε δεκάδες πόλεις, 3 χρόνια μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους
Τέμπη: Δικαιοσύνη για τα θύματα - Χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας (Φώτο)
μαθητές
Το Γυμνάσιο Ζηπαρίου Κω παρουσιάζει δική του μουσική οπτικοακουστική δημιουργία για τα Τέμπη
Η μουσική σύνθεση βασίζεται σε θέμα από το έργο «Το τραίνο φεύγει στις οκτώ» του Μίκης Θεοδωράκης και συνομιλεί ποιητικά με το ποίημα «Ένα βράδυ στο...
Το Γυμνάσιο Ζηπαρίου Κω παρουσιάζει δική του μουσική οπτικοακουστική δημιουργία για τα Τέμπη
ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ
Λιβάνιος: Επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις για 29.000 θέσεις
Νέο σύστημα αξιολόγησης με γραπτά τεστ, δεξιότητες και δοκιμασία συμπεριφορών – Στόχος η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στο δημόσιο
Λιβάνιος: Επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις για 29.000 θέσεις
enisxitiki7122018.jpg
Ενισχυτική Διδασκαλία: Στήριξη σε περίπου 10.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
4.273 τμήματα σε όλη τη χώρα για το 2025-2026 – 374 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης και ενισχυμένη παρουσία αναπληρωτών
Ενισχυτική Διδασκαλία: Στήριξη σε περίπου 10.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου