Λινού: Η επιδημιολογική εικόνα μπορεί να αλλάξει δραματικά και από τον επόμενο μήνα!
Λινού στο CNN Greece: «Αν δεν ληφθούν μέτρα θα αυξηθούν δραματικά οι αριθμοί και όταν αυξάνονται οι αριθμοί αναγκαστικά μεταξύ αυτών θα υπάρξουν και κάποια σοβαρά κρούσματα».

Καθόλου θετική δεν είναι η κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό, όπως αναφέρει στο CNN Greece η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση τόσο στα κρούσματα όσο και στο δείκτη θετικότητας, με την ειδικό να προτείνει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα για την ανακοπή ενδεχόμενου κύματος.

Σύμφωνα με την κ. Λινού, «έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα, ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά και ο δείκτης θετικότητας. Προχτές, την Τρίτη ήταν πολύ ψηλά στο 11 βέβαια μετά από Σαββατοκύριακο και χτες, Τετάρτη ήταν γύρω στο 5,5 με 6. Δεν είναι ενθαρρυντικά τα πράγματα».

«Κάλο θα είναι άμεσα να υπάρξουν μέτρα για τη μάσκα και πιθανόν και για τους εσωτερικούς χώρους για αποφυγή συνωστισμού. Τίποτα άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή αλλά είναι σημαντικό να τηρηθούν μέτρα», τονίζει.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της επαναφοράς της υποχρεωτικότητας για τις μάσκες.

«Το βασικότερο μέτρο είναι η μάσκα. Οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη, δηλαδή σε χώρους όπου είσαι αναγκασμένος να είσαι σε λιγότερη από ένα μέτρο απόσταση από κάποιον άλλον ακόμα και αν είναι σε ανοιχτά θέατρα, σε ανοιχτές γενικά εκδηλώσεις. Πρέπει επίσης να υπάρξει πλήρης αποφυγή συνωστισμού ειδικά σε εσωτερικούς χώρους», είπε ενώ τόνισε πως και σε χώρους που υπάρχει κλιματισμός είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Αναφορικά με την τουριστική περίοδο που διανύουμε, είπε πως «άμεσα, θα πρέπει και στα ΜΜΜ να γίνει υποχρεωτική χρήση μάσκας. Στα αεροπλάνα είναι απαράδεκτο το ότι δεν χρησιμοποιείται υποχρεωτικά. Το ίδιο ισχύει και στα λεωφορεία, στις υπεραστικές συγκοινωνίες, τα τρένα καθώς και τους χώρους αναμονής, στα αεροδρόμια δηλαδή, στους σταθμούς τρένων, μετρό».

Αν δεν ληφθούν μέτρα θα αυξηθούν δραματικά οι αριθμοί, τόνισε «και όταν αυξάνονται οι αριθμοί αναγκαστικά μεταξύ αυτών θα υπάρξουν και κάποια σοβαρά κρούσματα».

Τέλος, σημειώνει πως η εικόνα μπορεί να αλλάξει δραματικά και τον επόμενο μήνα και όχι από το φθινόπωρο όπως εκτιμάται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...