Παραλίες στον Πόρο
Θάλασσα, ήλιος, νησί, κοντινή απόσταση από την Αθήνα, καλύτερες τιμές, υπέροχες παραλίες, ωραίο φαγητό

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και γίνεται εντονότερη η επιθυμία των κατοίκων της Αττικής για κοντινές αποδράσεις.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα προγραμματίσουν εξορμήσεις σε κάποια από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως η Αίγινα, ο Πόρος, η Ύδρα, οι Σπέτσες αλλά και ακόμα πιο κοντά όπως το Αγκίστρι και η Σαλαμίνα.

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τις καλύτερες παραλίες των συγκεκριμένων νησιών για να πάρετε ιδέες και είστε προετοιμασμένοι για το τριήμερο:

Οι παραλίες στην Αίγινα

Η Αίγινα φημίζεται για τις παραλίες της:

Αγία Μαρίνα

H βραβευµένη µε γαλάζια σηµαία Αγία Μαρίνα η οποία είναι και η πιο φηµισµένη του νησιού, απέχει 15 χλµ. από το λιµάνι και έχει λευκή αµµουδιά.

Η ρηχή µε κρυστάλλινα όµως νερά και αµµουδιά, παραλία του Μαραθώνα που είναι ότι καλύτερο για οικογένειες µε παιδιά, καθώς είναι και οργανωµένη. Απέχει µόλις 5χλµ. από την πόλη.

agia-marina-aigina.jpg

Κλίμα

Μια από τις πιο δηµοφιλείς παραλίες του νησιού είναι και το Κλίµα µε άµµο, βότσαλα και σµαραγδένια νερά. Τα Σαββατοκύριακα θα δείτε αραγµένα πολλά σκάφη.

Άγιος Βασίλειος

Ιδανική για οικογένειες, οργανωµένη και µε ρηχά νερά και άµµο είναι η παραλία του Άγιου Βασιλείου.

Αιγινήτισσα

Σε απόσταση περίπου 6 χλµ. από τη χώρα, σταθερή επιλογή της νεολαίας, η Αιγινήτισσα είναι µια πανέµορφη παραλία µε αµµουδιά σε κλειστό όρµο µε ευκαλύπτους.

Καμάρες

Οι Καµάρες είναι µια ακόµα παραλία µε καταγάλανα νερά, οργανωµένη µε θέα στις παραλίες της Αττικής.

Νησάκι Μονή

Μέσω θάλασσας µε βαρκούλα θα βρεθείτε σε λίγα λεπτά από το λιµανάκι της Πέρδικας στο νησάκι Μονή που έχει µια οργανωµένη πανέµορφη παραλία µε εξωτικά χρώµατα!

Οι παραλίες στον Πόρο

Στον Πόρο θα βρείτε πανέμορφες παραλίες, οργανωμένες και ιδανικές για θαλάσσια σπορ αλλά και καταδύσεις:

Λιμανάκι της Αγάπης

Όπως λέει και το όνομά της, αυτή η παραλία ενδείκνυται για ρομαντικές στιγμές. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και έχει πανύψηλα πεύκα που καθρεφτίζονται στα καταγάλανα νερά, μία εικόνα που ολοκληρώνεται μοναδικά με την ολόχρυση άμμο. Μια μυστηριακή ατμόσφαιρα και θέα το θρυλικό Δασκαλειό.

Κανάλι

Μετά από το γεφυράκι που ενώνει τη Σφαιρία με την Καλαυρία, σε ελάχιστη απόσταση από τη Χώρα, θα βρείτε μια αμμουδερή ακτή, που πλαισιώνεται από ψαροταβέρνες, το Κανάλι.

Μοναστήρι

Μια ήσυχη μικροσκοπική παραλία που θα τη συναντήσετε κατεβαίνοντας από το Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής. Είναι οργανωμένη με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά.

Ασκέλι

Στο Ασκέλι, σε απόσταση 2 χλμ. από τη Χώρα. Είναι η μεγαλύτερη και πιο «κοσμική» παραλία του νησιού. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη με άμμο και πολύ ψιλό βότσαλο σε ορισμένα σημεία. Εδώ έρχονται όλοι για water sports, beach volley και φυσικά φαγητό στα ταβερνάκια.

Μικρό και Μεγάλο Νεώριο

Ένα χιλιόμετρο μακριά από την πόλη, στη δυτική πλευρά του νησιού, βρίσκονται το Μικρό και το Μεγάλο Νεώριο, που λούζονται από καταπράσινα πεύκα και προσφέρουν πολλές αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Το Μικρό Νεώριο είναι μια φιλόξενη παραλία, σε ένα όμορφο περιγιάλι με θέα τα βουνά της Τροιζηνίας. Το Μεγάλο Νεώριο είναι μια μεγάλη παραλία στην πιο ρομαντική περιοχή του νησιού. Ήρεμα νερά και παραδοσιακά ταβερνάκια. Μπορείτε να πάτε με βαρκάκι από το λιμάνι του Πόρου, που εκτελεί δρομολόγια ανά μια ώρα.

aigina-neorio.jpg

Βαγωνιά

Η Βαγιωνιά βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο, που βλέπει στο ανοιχτό πέλαγος και είναι απέναντι από την Αίγινα και τον Πειραιά. Εδώ υπάρχει η βυθισμένη πολιτεία και στο βυθό διακρίνονται ακόμη πλακόστρωτοι δρόμοι και θεμέλια από αρχαίες κατοικίες.

Οι παραλίες στην Ύδρα

Το γραφικό και αρχοντικό νησάκι του Αργοσαρωνικού, η Ύδρα, έχει πολλές παραλίες με άμμο και βότσαλο ή βράχια, που είναι προσβάσιμες με τα πόδια, με γαϊδουράκια ή με θαλάσσια μέσα:

Σπηλιά

Μια παραλία µε τα πεντακάθαρα νερά, δεξιά του λιμανιού της Ύδρας. Είναι ένα όμορφο σύμπλεγμα από πέτρινες πλάκες µε σκαλοπάτια και εύκολη πρόσβαση για όσους θέλουν μια γρήγορη βουτιά σε καθαρά, βαθιά νερά.

Υδρονέτα

Είναι ένα µικρό πέτρινο πλάτωµα που έχει ενωθεί µε τα βράχια… Μια υπέροχηβραχώδης σύνθεση που στέκει πλάι στα καταγάλανα νερά. Κατεβαίνοντας 20 σκαλιά, βρίσκεστε σε τσιμεντένια πλατφόρμα όπου μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας και να απολαύσετε τον ήλιο. Το απόγευμα είναι από τα καλύτερα σημεία για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

Μικρό Καµίνι

Είναι µια όµορφη µικρή παραλία µε βότσαλα, που προσφέρεται για µικρά παιδιά και θαλάσσια σπορ.

Βλυχός

Είναι οργανωµένη παραλία µε γκρίζο βότσαλο και κρυστάλλινα νερά ενώ οι Πλάκες Βλυχού είναι µια µεγάλη, οργανωµένη παραλία µε πεντακάθαρα νερά και µικρό βότσαλο.

Μπίστι

Η οµορφότερη παραλία του νησιού (και οργανωµένη) είναι το Μπίστι µε το ψιλό βότσαλο καιτα γαλαζοπράσινα νερά, δίπλα σε ένα κατάφυτο δάσος.

bisti-ydra.jpg

Μανδράκι

Επίσης οργανωµένη παραλία. Ένας κλειστός κολπίσκος µε καταγάλαναήρεµα νερά και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Άγιος Νικόλαος

Eίναι παραλία µε βότσαλο και κρυστάλλινα νερά, κατάφυτες πλαγιές όπως επίσης και το οµώνυµο εκκλησάκι.

Λιµνιώνιζα

Είναι η πιο όµορφη παραλία της νότιας ακτής του νησιού, µε βότσαλα και ιδανική για υποβρύχιο ψάρεµα. Εκεί θα φτάσετε με βάρκα, θαλάσσιο ταξί ή με γαϊδουράκια.

*Με θαλάσσιο ταξί µπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τις µικρές παραλίες Καουµίθι και Νήσιζα, µε βότσαλο και άµµο, αλλά και τις παραλίες της βόρειας πλευράς του νησιού.

Οι παραλίες στις Σπέτσες

Στις Σπέτσες θα κολυµπήστε σε απίθανα νερά, σε οργανωµένες πλαζ ή σε δυσπρόσιτα σηµεία ακόµα και σε παρθένους κολπίσκους:

Άγιος Μάµµας

Ο Άγιος Μάµµας είναι η παραλία της πόλης, δίπλα στο λιµάνι, µε αρκετά µεγάλη αµµουδιά µε άµµο και βότσαλο. Την προτιµούν κυρίως οι ντόπιοι και οικογένειες µε µικρά παιδιά. Εύκολα προσβάσιµη.

Άγιος Νικόλαος

Η µικρή παραλία του Αγίου Νικολάου, στο δρόµο για το παλιό λιµάνι, µε άµµο και ψιλό βότσαλο. Εύκολη πρόσβαση µε τα πόδια, είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε ντόπιους και τέλεια για ήρεµες βουτιές- είναι πιο ήσυχη από του Αγίου Μάµµα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
giatroi
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
Οι 704 θέσεις ιατρών, κατανέμονται στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας,  διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του...
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021