Μετρό: Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων ζητά το σωματείο εργαζομένων
Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων του μετρό ζητά το σωματείο εργαζομένων λειτουργίας μετρό Αθηνών

Πρόταση για μείωση της τιμής των εισιτηρίων, σε όλα τα Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του:

«Επειδή η ανάγκη για φθηνές μετακινήσεις, την ίδια στιγμή που η τιμή των καυσίμων έχει γίνει από δυσβάσταχτη έως απαγορευτική για τους ανθρώπους του μόχθου, καλούμε την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, να επαναπροσδιορίσουν την τιμολογιακή τους πολιτική στο θέμα της αξίας του κομίστρου.

Δηλαδή, να μειώσουν άμεσα την τιμή των εισιτηρίων κατά 50%, καθώς και όλων των καρτών απεριορίστων διαδρομών στο ήμισυ της αξίας τους.

Είναι κάτι παραπάνω από υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει φθηνή, γρήγορη, ασφαλή και ποιοτική μετακίνηση με τα Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στηρίζοντας εμπράκτως, όλες τις εργατικές οικογένειες που χρησιμοποιούν τα Μέσα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαρινακ
Παύλος Μαρινάκης για κόμμα Καρυστιανού: Η προαναγγελία δεν αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα
Ο Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε την ακραία λαϊκιστική λογική και τον μηδενισμό, χαρακτηρίζοντάς τα ως επικίνδυνα για τη Δημοκρατία
Παύλος Μαρινάκης για κόμμα Καρυστιανού: Η προαναγγελία δεν αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα
Ιράν
Το Ιράν προειδοποιεί τον Τραμπ: «Θα πλήξουμε Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν επιτεθείτε»
Η δήλωση αυτή έρχεται ενώ η κατάσταση στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις της χώρας παραμένει εξαιρετικά τεταμένη.
Το Ιράν προειδοποιεί τον Τραμπ: «Θα πλήξουμε Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν επιτεθείτε»