sxoleio dimotiko
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι σύλλογοι γονέων πέντε πόλεων της πολύπαθης βόρειας Εύβοιας, στην πλατεία της Ιστιαίας, ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων της Αιδηψού, στις 19 Μαΐου, στις 6μμ. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι σύλλογοι γονέων πέντε πόλεων της πολύπαθης βόρειας Εύβοιας, στην πλατεία της Ιστιαίας, ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων της Αιδηψού, σήμερα Πέμπτη, 19 Μαΐου, στις 6μμ

Τη συγκέντρωση διοργανώνουν οι σύλλογοι γονέων των δημοτικών σχολείων Αιδηψού, Αγίου, Γιάλτρων, Ελληνικών, και του πράσινου οικολογικού σχολείου Ωρεών.
Με το μήνυμα τους «Η βόρεια Εύβοια αιμορραγεί, μας αφορά όλους», μετά την ολοσχερή καταστροφή του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές του περσινού Αυγούστου, οι γονείς ζητούν να αποσυρθεί συγκεκριμένη πρόταση για υποβάθμιση των σχολείων και να μη γίνει καμία υποβάθμιση σε κανένα άλλο σχολείο.  

Οι πολίτες της περιοχής έχουν χορτάσει δεσμεύσεις. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μέχρι να ληφθεί απόφαση να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο, τονίζει η Αργυρώ Μοσχούτα, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Αιδηψού.

Η υποβάθμιση των σχολείων μας είναι το τελειωτικό χτύπημα που θα επηρεάσει και τα υπόλοιπα σχολεία. Θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία των πόλεων που θα στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες, γεγονός που παρακωλύει την ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία, και κάνει τις τάξεις κέντρα υπερμετάδοσης του ιού στην περίοδο της πανδημίας, σημειώνουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Την υποβάθμιση 14 σχολείων, και την κατάργηση 17 θέσεων εκπαιδευτικών στην πολύπαθη κεντρική και βόρεια Εύβοια, προβλέπει πρόταση της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόταση, προβλέπεται ο υποβιβασμός 5 σχολικών μονάδων στο δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού, των: Αιδηψού, από 6θέσιο σε 4θέσιο, Ωρεών, από 6θέσιο σε 4θέσιο, με διεθνή διάκριση ως πράσινο οικολογικό σχολείο, Αγίου, από 4θέσιο σε 3θέσιο, Γιάλτρων, από 2θέσιο σε μονοθέσιο, και Ελληνικών, από 2θέσιο σε μονοθέσιο. 

Την υποβάθμιση 38 σχολείων συνολικά, και την κατάργηση 40 θέσεων εκπαιδευτικών σε όλη την Εύβοια, περιλαμβάνει η πρόταση της δ.π.ε. Εύβοιας. 

• Την ομόφωνη αντίθεσή της για την υποβάθμιση σχολείων του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, εκφράζει η δημοτική επιτροπή παιδείας του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, γιατί ο δήμος έχει πληγεί όπως τονίζει, από τις φονικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, και το σχολικό έτος 2022-2023 θα υπάρξει αύξηση των μαθητών. 
Αντίστοιχη, είναι και η αντίθεση της δημοτικής επιτροπής παιδείας του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, για όλες τις προτεινόμενες καταργήσεις σχολικών μονάδων, υποβιβασμούς και στην αποδυνάμωσή τους, σύμφωνα με την πρόταση της διεύθυνσης π.ε. Εύβοιας.

• Την κάθετη αντίθεσή του εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Εύβοιας. Η πρόταση για υποβάθμιση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, θα προκαλέσει μοιραία και την υποβάθμιση σχολείων της δευτεροβάθμιας, τονίζει σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη πρόταση. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα των σχολικών μονάδων ακόμη και με λιγότερους μαθητές, από αυτό που προβλέπεται σε κανονικές συνθήκες. Καμιά υποβάθμιση σχολικής μονάδας. Ειδικά μέτρα στήριξης για την πληγείσες περιοχές της Β. Εύβοιας. Δηλώνουμε πως θα αντισταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο, με μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, τοπική κοινωνία ενάντια σε κάθε υποβιβασμό και κατάργηση σχολικής μονάδας της περιοχής μας, συνεχίζει η ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου, της αύξησης των μαθητών στα τμήματα, κινείται η πρόταση της διεύθυνσης Π.Ε. Εύβοιας, τονίζει ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. περιφέρειας Κύμης.

ΑΣΓΜΕ: Όχι στην υποβάθμιση των σχολείων στη Βόρεια Εύβοια

Συντάσσετε στον αγώνα και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας κόντρα στην «υποβάθμιση σχολικών μονάδων με μείωση των οργανικών τους θέσεων». Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι είναι «κλιμάκωση της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της αδιοριστίας εκπαιδευτικών, της χειροτέρευσης των όρων μόρφωσης των παιδιών μας».

Σημειώνεται ότι, επικεφαλής του αγώνα είναι οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων δημοτικών σχολείων, Ωρεών, Αλεξία Ραπτοπούλου, πρόεδρος, Τάσος Καΐρης, Ειρήνη Καραγιαννάκη, Μάνος Τσακνάκης, Αιδηψού, Μαρία Ράπτου, αντιπρόεδρος, Ιωάννα Αργυρίου, γενική γραμματέας, Μαρία Αγγελοπούλου, ειδική γραμματέας, Βάσω Ζαχαράκη, ταμίας, Αργύρης Γερονικολός, Αρχοντούλα Ρηγοπούλου, Βούλα Φακίτσα, και Μανώλης Χριστοφάκης, μέλη. Άγιου, Απόστολος Χάλιος, πρόεδρος, Γιάλτρων, Μαριλίζα Κουφοστάση, πρόεδρος, Ελληνικών, Παναγιώτα Κερασιώτη, πρόεδρος.

Τον αγώνα των συλλόγων γονέων της βόρειας Εύβοιας στηρίζουν με ανακοινώσεις τους το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, ο σύλλογος εκπαιδευτικών π.ε. περιφέρειας Κύμης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021