Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος έξι μαρτύρων υπέβαλε η Γεωργία Μπίκα - Υποστηρίζει πως οι συγκεκριμένοι μάρτυρες δεν βρίσκονταν στο πάρτι το βράδυ που τελέστηκε ο βιασμός

Μηνύσεις σε βάρος έξι ατόμων για ψευδή κατάθεση προχώρησε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, συνοδευόμενη σήμερα το πρωί από τον δικηγόρο της Θανάση Ζιώγα, στο Δικαστικό Μέγαρο, για την υπόθεση βιασμού της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, η 24χρονη υποστηρίζει πως οι συγκεκριμένοι μάρτυρες δεν βρίσκονταν στο πάρτι το επίμαχο βράδυ, και κατέθεσαν ψευδώς ενώπιον της ανακρίτριας για την παρουσία τους. «Αυτό προκύπτει από αντικειμενικά στοιχεία, όπως είναι οι κάμερες του ξενοδοχείου. Τα άτομα αυτά υποστηρίζουν πως ήταν μαζί με την Γεωργία στο πάρτι, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς κάποιοι από αυτούς δεν πήγαν καθόλου, ενώ άλλοι είχαν φύγει ήδη πριν από το τραγικό συμβάν», αναφέρει στο ThessToday.gr ο κ. Ζιώγας.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υποβάλλει την πρότασή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ώστε να αποφασιστεί εάν τελικά θα «μπει» στο αρχείο ή θα εκδοθεί σχετικό βούλευμα για δίκη. «Λόγω αυτού, εμείς προχωρήσαμε σε ακόμη μία ενέργεια πριν από 10 ημέρες. Υποβάλαμε αίτημα για περαιτέρω ανάκριση καθώς ισχυριζόμαστε πως ο βιασμός ήταν ομαδικός, κι όχι ατομικός. Επίσης στο πρώτο στάδιο της προανάκρισης διαπιστώσαμε πως υπάρχουν κάποια κενά, κι για αυτό το λόγο ζητήσαμε από τον εισαγγελέα είτε να εντοπιστούν ή να προχωρήσει η υπόθεση σε ανάκριση προκειμένου να καλυφθούν».

«Δυστυχώς η Γεωργία είναι σαν να το ξαναζεί όλο αυτό, κι ας έχει περάσει καιρός. Βρίσκεται σε μία υπερβολικά δύσκολη θέση», υπογράμμισε ο κ. Ζιώγας σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση της 24χρονης, προσθέτοντας πως είναι σαν να βιώνει «ένα μεγάλο βασανιστήριο». Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω της έκτασης που πήρε η υπόθεση, η Γεωργία καλούταν καθημερινά να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα ταυτόχρονα, πέρα από το τραγικό συμβάν που φέρεται να της συνέβη.

«Από την άλλη, κάθε μέρα βρίσκει τον δρόμο της. Από ότι μου έλεγε σήμερα, θεωρεί πως θα γίνει και πάλι δυνατή όπως ήταν πριν το περιστατικό, και πως θα υποστηρίξει τα θέματά της και θα διεκδικήσει το δίκιο της, το οποίο είναι κάτι που πιστεύουμε όλοι», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σύνταξη μαρτίου
Συντάξεις Μαρτίου 2026: Μπαίνουν από 20/2 λόγω Καθαράς Δευτέρας
Νωρίτερα αυτό το μήνα οι συντάξεις λόγω Καθαράς Δευτέρας - Όλες οι ημερομηνίες που θα μπουν τα χρήματα της σύνταξης στους λογαριασμούς ανά ταμείο
Συντάξεις Μαρτίου 2026: Μπαίνουν από 20/2 λόγω Καθαράς Δευτέρας
περιπολ
Καταδίωξη στον Άγιο Δημήτριο: 17χρονος έκλεψε ΙΧ και κατέληξε σε βιτρίνα καταστήματος
Συνελήφθη 17χρονος οδηγός – Κατηγορίες για κλοπή, επικίνδυνη οδήγηση και αντίσταση
Καταδίωξη στον Άγιο Δημήτριο: 17χρονος έκλεψε ΙΧ και κατέληξε σε βιτρίνα καταστήματος
μουσικό
Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO
Τιμητική συμμετοχή στις εκδηλώσεις στο Παρίσι με έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου
Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO
συνταξιούχοι
Ως 40.000€ πίσω ζητά ο ΕΦΚΑ από συνταξιούχους: Βαρύς ο λογαριασμός
Χιλιάδες πρώην δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ καλούνται να επιστρέψουν αναδρομικά ποσά, λόγω λάθους στη μισθολογική τους κατάταξη...
Ως 40.000€ πίσω ζητά ο ΕΦΚΑ από συνταξιούχους: Βαρύς ο λογαριασμός