Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα myCar, όπου μπορούν να καταβληθούν τα  τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα για όσους έχουν προχωρήσει σε άρση ακινησίας των οχημάτων.

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή «ενεργοποιείται» η δυνατότητα των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν καταθέσει πινακίδες να άρουν την ακινησία και να τα κυκλοφορήσουν για τους μήνες που επιθυμούν. Το κόστος των τελών που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι ανάλογο του χρονικού διαστήματος κυκλοφορίας του οχήματος.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν θέσει τα οχήματά τους σε ακινησία θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άρση της ακινησίας πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, χωρίς προσαύξηση.

Aναλυτικά η διαδικασία

  • Η άρση της ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ. Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν.
  • Στη συνέχεια θα γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.
  • Οι κάτοχοι οχημάτων που κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας, μέσω της πλατφόρμας mycar της ΑΑΔΕ, δεν είχαν υποχρέωση να τις αποστείλουν στην Εφορία.
  • Έτσι, έχουν κρατήσει τις πινακίδες στο σπίτι τους και όταν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τα τέλη με το μήνα θα τις επανατοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους για να κυκλοφορήσουν ξανά στους ελληνικούς δρόμους.
     

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

άνεργοι
Φτώχεια στην Ελλάδα: Σχεδόν 1 στους 5 πολίτες ζει σε κίνδυνο οικονομικής δυσχέρειας
Η Ελλάδα παραμένει στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σύμφωνα με τη Eurostat – Σταθερά υψηλά τα ποσοστά κοινωνικής ευαλωτότητας
Φτώχεια στην Ελλάδα: Σχεδόν 1 στους 5 πολίτες ζει σε κίνδυνο οικονομικής δυσχέρειας
νηπιαγωγειο
Ρέθυμνο: Χρηματοδότηση 2,55 εκατ. ευρώ για την ανέγερση του νέου 4ου Νηπιαγωγείου
Υπεγράφη η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ 2021-2027» – Σύγχρονες εγκαταστάσεις και ασφαλείς χώροι για τους μικρούς μαθητές
Ρέθυμνο: Χρηματοδότηση 2,55 εκατ. ευρώ για την ανέγερση του νέου 4ου Νηπιαγωγείου