tsitsipas
INTIME/ PanoramiC
Αντιδράσεις με τις δηλώσεις του για το γυναικείο τένις – «Πληρωμένη» απάντηση από Οσάκα και Πλίσκοβα

«Πληρωμένη» απάντηση πήρε ο Έλληνας πρωταθλητής στο τένις Στέφανος Τσιτσιπάς από τις συναθλήτριές του Ναόμι Οσάκα και Καρολίνα Πλίσκοβα στην… πρόταση που έκανε οι τενίστριες να παίζουν κι εκείνες 5 σετ όπως οι άντρες αφού… πληρώνονται το ίδιο

Το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, μιλώντας στην ιστοσελίδα του εξωτερικού «First Sportz» εξέφρασε την σκέψη ότι στο τένις θα πρέπει να ισχύουν ακριβώς οι ίδιοι κανόνες για άντρες και γυναίκες. 

Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά

«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5.

Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ίσως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα γκραν σλαμς τουλάχιστον.

Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα σλαμς. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ναόμι Οσάκα: «Ένας άνδρας μιλάει για ένα γυναικείο άθλημα»

«Θέλει να παίξει εννέα σετ; Αν προσπαθήσει να αυξήσει τα δικά μας σετ, θα αυξήσω τα δικά του» δήλωσε η Ναόμι Οσάκα, στο περιθώριο της πρόκρισής της στα προημιτελικά του Μαϊάμι Όπεν.

Η απάντηση της Γιαπωνέζας αθλήτριας ήρθε αφού ρωτήθηκε για τη δήλωση του 24χρονου Έλληνα αθλητή, που έχει προκαλέσει συζήτηση στον χώρο του τένις.

Μάλιστα, η ίδια ρώτησε δύο φορές «του έγινε αυτή η ερώτηση ή απλώς το ανέφερε;». Όταν έμαθε πως το ανέφερε μόνος του, η τενίστρια σημείωσε: «Αυτός ο τύπος είναι τόσο αστείος. Νιώθω ότι αυτό θα άλλαζε τη δομή του τένις, ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να κάνουν διαφορετικά πράγματα στο γυμναστήριο και τέτοια πράγματα. Θα χρειαστεί επίσης πολύς χρόνος για να εφαρμοστεί, αλλά επίσης ένας άνδρας μιλάει για ένα γυναικείο άθλημα, οπότε δεν νομίζω ότι η ιδέα του θα πραγματοποιηθεί».

Αντέδρασε και η Καρολίνα Πλίσκοβα

Στην… πρόταση του Στέφανου Τσιτσιπά είχε αντιδράσει νωρίτερα η Καρολίνα Πλίσκοβα η οποία δεν έδειξε να ενθουσιάζεται. Το άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης «ανέβασε» το δημοσίευμα, βάζοντας ορισμένα emojis, με τα οποία έδειξε ότι δεν της άρεσε καθόλου αυτή η ιδέα.

pliskova_anartisi.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων