Μεγάλης κλίμακας κενά έφερε στους μαθητές όλου του κόσμου ο κορονοϊός, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ

Μαθησιακά κενά και μαθησιακές δυσκολίες αφήνει πίσω του ο κορονοϊός, όπως προκύπτουν από στοιχεία του ΟΗΕ. Οι χαμένες ώρες εκπαίδευσης που είτε δεν αναπληρώθηκαν, είτε δεν έγιναν όπως θα έπρεπε, «αφήνουν πίσω» τους μαθητές μαθησιακά. 

Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των μαθητών που δεν έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες που θα έπρεπε να έχουν κατακτηθεί ήδη. 

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, έως και το 70% των παιδιών ηλικίας 10 ετών στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος δεν μπορούν να διαβάσουν ή να κατανοήσουν ένα απλό κείμενο, ενώ ανάλογα κενά παρατηρούνται και στα μαθηματικά. Συγκριτικά, κατά την πρό-Covid περίοδο, το αντίστοιχο ποσοστό – που έχει τώρα εκτοξευθεί στο 70% – υπολογιζόταν κοντά στο 53%.

Ειδικότερα, στη Νότια Αφρική τα παιδιά του δημοτικού είναι σαν να έχουν χάσει μια ολόκληρη σχολική χρονιά, όπως αναφέρει ο Guardian σε δημοσίευμα του. Το ίδιο μέγεθος προβλήματος εντοπίζεται και στις ΗΠΑ, όπου τα 2/3 των μαθητών ηλικίας 8 και 9 ετών βαθμολογούνται με κάτω της βάσης στα τεστ των μαθηματικών.

Το πρόβλημα αποτυπώνεται, με συγκεκριμένα στοιχεία, σε έκθεση της Unesco, της Unicef και της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «The State of the Global Education Crisis -Η κατάσταση της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κρίσης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber