mitropolitisaitoliaskosmas
Πραγματοποιήθηκε η κηδεία του μητροπολίτη Κοσμά - Πέθανε από κορονοϊό, ενώ ήταν ανεμβολίαστος

Πραγματοποιήθηκε στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στο Μεσολόγγι, η κηδεία του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά., ο οποίος πέθανε από κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Κοσμάς ήταν αρνητής και σφοδρός πολέμιος του εμβολιασμού, ενώ δεν δεχόταν νοσηλεία σε νοσοκομείο. Τελικά προσβλήθηκε από κορονοϊό και κατέληξε. Λίγες ημέρες πριν πέθανε και η αδερφή του, επίσης από κορονοϊό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην κηδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας τηρήθηκαν οι διατάξεις για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών, Πειραιώς, Σεραφείμ και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικολάου.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος της ιερής πόλης Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος. Επίσης, μίλησε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αρχιμανδρίτης, Επιφάνιος Καραγεώργος.

Στην κηδεία παρέστησαν επίσης μητροπολίτες, βουλευτές και δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, κληρικοί κ.α. Έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ενώ παρευρίσκονταν πιστοί που ήθελαν να πουν το τελευταίο αντίο στον μητροπολίτη.

Η ταφή του μητροπολίτη Κοσμά θα πραγματοποιηθεί κατόπιν δικής του επιθυμίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην ιερά μονή Εισοδίων της Θεοτόκου, Μυρτιάς Τριχωνίδας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα