ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Πριν την Πρωτοχρονιά θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, όπως προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης - 370% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως στην Αττική και 150% στην Επικράτεια

Την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα νωρίτερα, πριν την Πρωτοχρονιά, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι αύριο Τετάρτη το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή των επιστημόνων, οπού θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα δει τα σημερινά και αυριανά κρούσματα

Υπογράμμισε πως στην Αττική, πλέον, μιλάμε για 370% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως και 150% στην Επικράτεια, κάτι που δείχνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί. 

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση ή τοποθέτηση που συνδυάζεται με περαιτέρω μέτρα πέρα από αυτά που εξαγγέλθηκαν χθες. 

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι  η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει την μείωση του διαστήματος της καραντίνας στις 5 από τις 10 ήμερες για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς κατά τα πρότυπα της Αμερικής..

Πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες. Ανέφερε ότι αν η  Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.  

Ο υπουργός επανέλαβε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 15.000 κρούσματα, που ήταν και η πρωινή μέτρηση. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber