Τουλάχιστον 16 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του νέου ναυαγίου που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στην Πάρο όταν ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, 80 άτομα αναποδογύρισε υπό αδιευκρίνιστη αιτία.
Πρόκειται 12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος.
Το λιμενικό σώμα διέσωσε από το ναυάγιο του σκάφους 63 από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο (61 άνδρες, 2 γυναίκες). Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στην Πάρο.
Όπως αναφέρει το λιμενικό, το ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.
Στις έρευνες, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (E.K.Σ.E.Δ.), συμμετέχουν ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος C 130, εννέα παραπλέοντα πλοία, ενώ στο σημείο έσπευσε και η μονάδα υποβρύχιων αποστολών του Λ.Σ. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται.
Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ