Σχεδόν όλα θα είναι κλειστά από σήμερα Κυριακή και έως τις 14 Ιανουαρίου στην Ολλανδία, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα «σκληρό» lockdown για την ανάσχεση της πανδημίας στη σκιά της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.
«Η Ολλανδία κλείνει ξανά. Αυτό είναι αναπόφευκτο με το πέμπτο κύμα και με την Όμικρον που εξαπλώνεται ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι φοβόμασταν. Πρέπει τώρα προληπτικά να παρέμβουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Ρούτε.
Αν δεν αναλάβουμε σήμερα δράση θα υπάρξει μια "αδιανόητη κατάσταση στα νοσοκομεία μας" τα οποία έχουν περιορίσει τις υπόλοιπες δραστηριότητες τους για να περιθάλψουν τους ασθενείς με Covid-19, προειδοποίησε ο Ρούτε.
Οι Ολλανδοί θα περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων με κλειστά εστιατόρια, καφέ, καζίνο, μουσεία, εμπορικά καταστήματα, κινηματογράφους αλλά ακόμα και κομμωτήρια.
Μια εβδομάδα νωρίτερα θα κλείσουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμια.
Άλλα μέτρα είναι η σύσταση στα νοικοκυριά να δέχονται όχι πάνω από δύο επισκέπτες, από τέσσερις που ίσχυε πριν, εκτός από την ημέρα των Χριστουγέννων, την 25η Δεκεμβρίου. Οι συναθροίσεις έξω περιορίζονται επίσης σε δύο άτομα το πολύ.
Η Ολλανδία βρίσκεται σε μερικό lockdown από τον Νοέμβριο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 20.000 ήδη από τον προηγούμενο μήνα από το χαμηλό του Οκτωβρίου στα 1.602.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ